Gazeteci Kaya’dan Allah’u Ekber nidasına tepki gösterenlere tepki

DENİZLİ 06.11.2020 - 09:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Gazeteci Kaya’dan Allah’u Ekber nidasına tepki gösterenlere tepki

Denizlili Gazeteci Sedat Kaya, bir televizyon programında sunduğu ‘Çapraz Açı’ programına başlamadan önce İzmir’de yaşanan depremde enkaz altında kalan Ayda bebeğin kurtarılma anında getirilen ‘Tekbir’ seslerine karşı çıkanlara tepki gösterdi. Kaya; “İçinden geçtiği zaman öyle bir Allah dersinki işte onu söyleten Allah’dır” dedi.     Gazeteci Sedat Kaya, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı’yı konuk ettiği, Çapraz Açı programı öncesi İzmir’de yaşanan deprem sonrası, Ayda bebeğin kurtarılma anı ile ilgili duygularını açıkladı. Kaya; “Ben içimden ne geçiyorsa onu söyleyen bir adamım. Öncelikle İzmir’de vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizim ne cemaat ne tarikat nede bir dernekle ilişkimiz yok. Ama bizler Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşıyor isek, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde bu manevi duyguları yaşıyor isek ve Müslüman isek, İslam dinini yaşıyorsak yapmamız gereken bazı kural ve kaideler var, yani her iki taraf içinde dikkatli konuşmak ve dikkatli klavye kahramanlığı yapmak gerekiyor.   “O’NU SÖYLETEN ALLAH’DIR” Kimin ne yazdığı ne yaptığı bizi ilgilendirmez ama ‘O My God’ deseydi ki geçmişte dendi. O zaman hiç kimse sesini çıkartmadı. Ama ‘Allah’u Ekber denilince neden bu kadar rahatsızlık duyulduğuna anlamda veremiyorum, ne diyeceğimi de bilemiyorum. Evet bunda bir kasıt var ama biz Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşıyoruz… Ve içinden geçtiği zaman öyle bir Allah’u Ekber dersin ki işte onu söyleten Allah’dır” dedi.

Denizlili Gazeteci Sedat Kaya, bir televizyon programında sunduğu ‘Çapraz Açı’ programına başlamadan önce İzmir’de yaşanan depremde enkaz altında kalan Ayda bebeğin kurtarılma anında getirilen ‘Tekbir’ seslerine karşı çıkanlara tepki gösterdi. Kaya; “İçinden geçtiği zaman öyle bir Allah dersinki işte onu söyleten Allah’dır” dedi.

 

 

Gazeteci Sedat Kaya, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı’yı konuk ettiği, Çapraz Açı programı öncesi İzmir’de yaşanan deprem sonrası, Ayda bebeğin kurtarılma anı ile ilgili duygularını açıkladı. Kaya; “Ben içimden ne geçiyorsa onu söyleyen bir adamım. Öncelikle İzmir’de vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizim ne cemaat ne tarikat nede bir dernekle ilişkimiz yok. Ama bizler Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşıyor isek, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde bu manevi duyguları yaşıyor isek ve Müslüman isek, İslam dinini yaşıyorsak yapmamız gereken bazı kural ve kaideler var, yani her iki taraf içinde dikkatli konuşmak ve dikkatli klavye kahramanlığı yapmak gerekiyor.

 

“O’NU SÖYLETEN ALLAH’DIR”

Kimin ne yazdığı ne yaptığı bizi ilgilendirmez ama ‘O My God’ deseydi ki geçmişte dendi. O zaman hiç kimse sesini çıkartmadı. Ama ‘Allah’u Ekber denilince neden bu kadar rahatsızlık duyulduğuna anlamda veremiyorum, ne diyeceğimi de bilemiyorum. Evet bunda bir kasıt var ama biz Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşıyoruz… Ve içinden geçtiği zaman öyle bir Allah’u Ekber dersin ki işte onu söyleten Allah’dır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.