İran Denizli uçak seferleri durduruldu

GÜNDEM 24.02.2020 - 08:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

İran Denizli uçak seferleri durduruldu

İran’da koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölü sayısının 8’e yükselmesinin ardından, alınan karar ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran ile olan sınır kapılarını tek taraflı olarak kapatıldığını duyurdu. Denizli’de 6 bin civarında İranlının yaşadığı ve daha önceki anlaşmalarla İran’dan Denizli’ye direk gelen uçak seferleri tek taraflı olarak durduruldu.   Uluslar arası Sağlık Tüzüğü (UST) çerçevesinde İran’dan Türkiye’ye yapılacak kara ve demir yolu geçişleri dün saat 17:00 itibari ile geçiçi olarak durduruldu. Tüm uluslar arası uçuşlar ise saat 20:00 itibariyle (İran’dan Türkiye’ye= tek taraflı ve geçici olarak durduruldu.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklama ile uçak seferlerinin ve kara yolu ile ulaşımın geçici olarak duyurdu. Bu gelişme ile Denizli’de yaşayan 6 bin civarındaki İranlı mültecinin olduğu Denizli’ye haftada 2 gün Tahran’dan Çardak Havaalanına düzenlenen uçak seferleri tek taraflı geçici olarak durduruldu.  

İran’da koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölü sayısının 8’e yükselmesinin ardından, alınan karar ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran ile olan sınır kapılarını tek taraflı olarak kapatıldığını duyurdu. Denizli’de 6 bin civarında İranlının yaşadığı ve daha önceki anlaşmalarla İran’dan Denizli’ye direk gelen uçak seferleri tek taraflı olarak durduruldu.

 

Uluslar arası Sağlık Tüzüğü (UST) çerçevesinde İran’dan Türkiye’ye yapılacak kara ve demir yolu geçişleri dün saat 17:00 itibari ile geçiçi olarak durduruldu. Tüm uluslar arası uçuşlar ise saat 20:00 itibariyle (İran’dan Türkiye’ye= tek taraflı ve geçici olarak durduruldu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklama ile uçak seferlerinin ve kara yolu ile ulaşımın geçici olarak duyurdu. Bu gelişme ile Denizli’de yaşayan 6 bin civarındaki İranlı mültecinin olduğu Denizli’ye haftada 2 gün Tahran’dan Çardak Havaalanına düzenlenen uçak seferleri tek taraflı geçici olarak durduruldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.