Kızılca Göleti ile verimli topraklar suyla buluşacak

YAŞAM 12.07.2018 - 15:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Kızılca Göleti ile verimli topraklar suyla buluşacak

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü, Denizli’ye yatırım yapmaya ve içme kullanma suyu temin etmeye devam ediyor. Tarımın gelişmesinde ürün kalitesi ve miktarında artışı sağlayacak en önemli etkenlerin başında su yapıları geliyor.   DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Denizli’nin Tavas ilçesinde inşa edilen Kızılca Göletinde yüzde 60’lık gerçekleşme sağlandı. Gövde ve Dolusavak imalatları tamamlandı. Rezervuar alanı, kil blanke işlemi, zon imalatı ve kaya dolgu imalatları devam etmektedir. Çalışmaların hızla devam ettiği Kızılca Göleti ile ilgili bilgi veren DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta:“Temelden yüksekliği 17,5 metre olan Kızılca Göletinin tamamlanmasıyla bin 620dekar arazi suya kavuşacak olup, 2018 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon.782 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi. 

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü, Denizli’ye yatırım yapmaya ve içme kullanma suyu temin etmeye devam ediyor. Tarımın gelişmesinde ürün kalitesi ve miktarında artışı sağlayacak en önemli etkenlerin başında su yapıları geliyor.

 

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Denizli’nin Tavas ilçesinde inşa edilen Kızılca Göletinde yüzde 60’lık gerçekleşme sağlandı. Gövde ve Dolusavak imalatları tamamlandı. Rezervuar alanı, kil blanke işlemi, zon imalatı ve kaya dolgu imalatları devam etmektedir.

Çalışmaların hızla devam ettiği Kızılca Göleti ile ilgili bilgi veren DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta:“Temelden yüksekliği 17,5 metre olan Kızılca Göletinin tamamlanmasıyla bin 620dekar arazi suya kavuşacak olup, 2018 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon.782 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.