Kudüs yalnız değildir!

DENİZLİ 15.05.2018 - 08:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Kudüs yalnız değildir!

Genç Memur-Sen Denizli İl Yönetim Kurulu Filistin halkının büyük felaket günü Nakba'nın 70'inci yılında İsrail'e tepki gösterip, basın açıklaması yaparak Filistinli Müslümanların Gazze'den başlattıkları Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek verdi.  Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını yapan Genç Memur-Sen Denizli İl Başkanı Yasin Karaman "Kudüs ilk kıblemiz ve Müslümanların toprağıdır" dedi.     "15 Mayıs günü büyük felaket Nakba'nın 70'inci yıl dönümü 70 yıldan beri siyonist İsrail, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. Filistinliler kadınları ve çocuklarıyla son 1 aydır büyük dönüş yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum çocukları insanları şehit ediyor. Ayrıca ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması bölgeye barış getirmemiş, tam aksine bölgeyi savaş alanına döndürmüştür. Kudüs Müslümanların onurudur. Bu kararın bölgede çok daha fazla insan hakları ihlaline neden olacağını öngörüyor ve kararı şiddetle reddediyoruz.   Bir buçuk milyar Müslüman ve tüm dünya Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmeyecektir.   Dünyada -sözde- barışı tesis etmek amacıyla kurulmuş olan Birleşmiş Milletler’in kararlarını yok sayan ABD’nin bu adımını BM yaptırımsız bırakmamalıdır. Ne var ki BM Güvenlik Konseyinde ABD’nin veto yetkisinin olması dolayısıyla BM’nin ABD hakkında herhangi bir yaptırım kararı alması şaşırtıcı olacaktır. Bu gerçek, BM Güvenlik Konseyi’nin reforme edilmesi ve kirleşmiş halinden bir an önce arındırılması ihtiyacını açıkça ortaya koymaktadır.   Biz ABD’nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Aslında terör devleti işgalci İsrail, o toprakların Filistinlilere ve Müslümanlara ait olduğunu adı gibi biliyor. Kendine ait olmayanı zapt etmek ve kaybetmemek için korku ve suçluluk psikolojisinin bir alameti olarak bu denli saldırganlaşıyor. Yakın geçmişte o mübarek beldelere gittiğimde bu durumları bizzat müşahede etmiştim. ABD Zorbalık yapabilir ama ne Kudüs'ü ne de ruhumuzu teslim alamaz.   Emperyalizme HAYIR! Siyonizme HAYIR! İşgale HAYIR!   Aklımız ve gönlümüz orada. Kudüs yalnız değildir.  İntifada şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.   Fransa'da 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kuran-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını istemesini haksız bir tavır olduğuna dikkat çeken Karaman, "Ey Fransa haddini bil. Salonlarınızda yaptığınız dans gösterisini bir sözüyle durduran Sultan Süleyman'ın ve Peygamberimize hakaret içeren tiyatroyu bir sözüyle durduran Sultan Abdülhamid Han'ın yürekli torunlarıyız."diyerek  bu duruma tepki gösterdiklerini söyledi.  

Genç Memur-Sen Denizli İl Yönetim Kurulu Filistin halkının büyük felaket günü Nakba'nın 70'inci yılında İsrail'e tepki gösterip, basın açıklaması yaparak Filistinli Müslümanların Gazze'den başlattıkları Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek verdi.  Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını yapan Genç Memur-Sen Denizli İl Başkanı Yasin Karaman "Kudüs ilk kıblemiz ve Müslümanların toprağıdır" dedi.

 

  "15 Mayıs günü büyük felaket Nakba'nın 70'inci yıl dönümü 70 yıldan beri siyonist İsrail, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. Filistinliler kadınları ve çocuklarıyla son 1 aydır büyük dönüş yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum çocukları insanları şehit ediyor. Ayrıca ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması bölgeye barış getirmemiş, tam aksine bölgeyi savaş alanına döndürmüştür. Kudüs Müslümanların onurudur. Bu kararın bölgede çok daha fazla insan hakları ihlaline neden olacağını öngörüyor ve kararı şiddetle reddediyoruz.

 

Bir buçuk milyar Müslüman ve tüm dünya Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmeyecektir.

 

Dünyada -sözde- barışı tesis etmek amacıyla kurulmuş olan Birleşmiş Milletler’in kararlarını yok sayan ABD’nin bu adımını BM yaptırımsız bırakmamalıdır. Ne var ki BM Güvenlik Konseyinde ABD’nin veto yetkisinin olması dolayısıyla BM’nin ABD hakkında herhangi bir yaptırım kararı alması şaşırtıcı olacaktır. Bu gerçek, BM Güvenlik Konseyi’nin reforme edilmesi ve kirleşmiş halinden bir an önce arındırılması ihtiyacını açıkça ortaya koymaktadır.

 

Biz ABD’nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Aslında terör devleti işgalci İsrail, o toprakların Filistinlilere ve Müslümanlara ait olduğunu adı gibi biliyor. Kendine ait olmayanı zapt etmek ve kaybetmemek için korku ve suçluluk psikolojisinin bir alameti olarak bu denli saldırganlaşıyor. Yakın geçmişte o mübarek beldelere gittiğimde bu durumları bizzat müşahede etmiştim. ABD Zorbalık yapabilir ama ne Kudüs'ü ne de ruhumuzu teslim alamaz.

 

Emperyalizme HAYIR!

Siyonizme HAYIR!

İşgale HAYIR!

 

Aklımız ve gönlümüz orada. Kudüs yalnız değildir.  İntifada şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.

 

Fransa'da 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kuran-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını istemesini haksız bir tavır olduğuna dikkat çeken Karaman, "Ey Fransa haddini bil. Salonlarınızda yaptığınız dans gösterisini bir sözüyle durduran Sultan Süleyman'ın ve Peygamberimize hakaret içeren tiyatroyu bir sözüyle durduran Sultan Abdülhamid Han'ın yürekli torunlarıyız."diyerek  bu duruma tepki gösterdiklerini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.