Mahmud Güngör PAÜ Rektörlüğü’ne Aday

DENİZLİ 08.11.2020 - 10:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Mahmud Güngör PAÜ Rektörlüğü’ne Aday

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün kim olacağı merak konusu oldu. DESKİ Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan ve PAÜ’de öğretim görevlisi olarak devam eden Mahmud Güngör’ün, PAÜ Rektörlüğü'ne aday olduğu iddia edildi.   Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın görevden alınmasının ardından yerine vekil olarak Prof. Dr. Ahmet Kutluhan getirilmişti. Yeni rektörün atanması beklenen PAÜ’de, DESKİ Genel Müdürlüğü görevinin ardından PAÜ’de öğretim üyesi olarak devam eden Prof.Dr. Mahmud Güngör’ün rektör adaylığına başvurduğu öğrenildi.   Edindiğimiz kulis bilgilerinde, mütevazı, cana yakın, sıcakkanlı kişiliğe sahip olan Prof.Dr.Mahmud Güngör’ün, PAÜ Rektör adayı olarak başvurduğu iddia ediliyor.Güngör tarafından henüz resmi olarak açıklanmayan adaylık başvurusu, kısa zaman sonra açıklanması bekleniyor.   MAHMUD GÜNGÖR KİMDİR?   1959 tarihinde Kars’da doğdu. 1977 yılında Kars İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1980 yılında Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü bitirdi. (1993 yılında Matematik Bölümünden Lisans tamamladı) 1985 yılında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1989 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı Hidrolik programında doktorasını tamamladı.   Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ana Bilim Dalında: 1998 yılında Yardımcı Doçent Doktor, 2013 yılında Doçent Doktor, 2018 yılında Profesör Doktor ünvanını aldı.   1986-2020 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesindeki akademik görev ve çalışmalarının yanında Denizli Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesinde sırasıyla aşağıdaki görevlerde bulundu.   Belediye Başkan Danışmanlığı: 2007-2008 yıllarında Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye altyapı danışmanlığı yaptı. Belediye Başkan Yardımcılığı: 2008-2014 yılları arasında Denizli Belediyesinde Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.   DESKİ Genel Müdürlüğü: 2014-2019 yılları arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Kurucu Genel Müdürü olarak görev yaptı. Halen Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Arapça bilen Güngör, evli ve 4 çocuk babasıdır.   Öğrencilik döneminde; Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar, Milli Gençlik Vakfı Kars ve Konya teşkilatlarında aktif görevlerde bulundu. Halen, Eğitim-Bir Sen, İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER (Denizli İmam-Hatip Mezunları Derneği), Din-Eğitim Derneği, İMO Denizli Şubesi, Su Vakfı, Kızılay ve Yeşilay vb. sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi ve üye olarak çeşitli görevler üstlenmektedir.

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün kim olacağı merak konusu oldu. DESKİ Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan ve PAÜ’de öğretim görevlisi olarak devam eden Mahmud Güngör’ün, PAÜ Rektörlüğü'ne aday olduğu iddia edildi.

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın görevden alınmasının ardından yerine vekil olarak Prof. Dr. Ahmet Kutluhan getirilmişti. Yeni rektörün atanması beklenen PAÜ’de, DESKİ Genel Müdürlüğü görevinin ardından PAÜ’de öğretim üyesi olarak devam eden Prof.Dr. Mahmud Güngör’ün rektör adaylığına başvurduğu öğrenildi.

 

Edindiğimiz kulis bilgilerinde, mütevazı, cana yakın, sıcakkanlı kişiliğe sahip olan Prof.Dr.Mahmud Güngör’ün, PAÜ Rektör adayı olarak başvurduğu iddia ediliyor.Güngör tarafından henüz resmi olarak açıklanmayan adaylık başvurusu, kısa zaman sonra açıklanması bekleniyor.

 

MAHMUD GÜNGÖR KİMDİR?

 

1959 tarihinde Kars’da doğdu. 1977 yılında Kars İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1980 yılında Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü bitirdi. (1993 yılında Matematik Bölümünden Lisans tamamladı) 1985 yılında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1989 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı Hidrolik programında doktorasını tamamladı.

 

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ana Bilim Dalında: 1998 yılında Yardımcı Doçent Doktor, 2013 yılında Doçent Doktor, 2018 yılında Profesör Doktor ünvanını aldı.

 

1986-2020 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesindeki akademik görev ve çalışmalarının yanında Denizli Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesinde sırasıyla aşağıdaki görevlerde bulundu.

 

Belediye Başkan Danışmanlığı: 2007-2008 yıllarında Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye altyapı danışmanlığı yaptı. Belediye Başkan Yardımcılığı: 2008-2014 yılları arasında Denizli Belediyesinde Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

 

DESKİ Genel Müdürlüğü: 2014-2019 yılları arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Kurucu Genel Müdürü olarak görev yaptı. Halen Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Arapça bilen Güngör, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Öğrencilik döneminde; Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar, Milli Gençlik Vakfı Kars ve Konya teşkilatlarında aktif görevlerde bulundu. Halen, Eğitim-Bir Sen, İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER (Denizli İmam-Hatip Mezunları Derneği), Din-Eğitim Derneği, İMO Denizli Şubesi, Su Vakfı, Kızılay ve Yeşilay vb. sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi ve üye olarak çeşitli görevler üstlenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.