Ög-Der Ve Agd’den Lys’nin Ramazan’a Denk Gelmesine Tepki

EĞİTİM 10.06.2016 - 12:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Ög-Der Ve Agd’den Lys’nin Ramazan’a Denk Gelmesine Tepki

Denizli Şuurlu Öğretmenler Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği, Ramazan ayına denk gelen LYS sınavlarına ilişkin bir düzenleme yapılmamasına tepki gösterdi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şube Başkanı, Halil Akpınar ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk’ten Ramazan ayına denk gelen LYS sınavlarına ilişkin bir düzenleme yapılmamasına tepki geldi. MEB’e ve ilgili kurumlara seslenen ÖĞ-DER ve AGD Başkanları, “Öğrencileri imtihan ile inancının gerekleri arasında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok. Oruçlu öğrencilerin durumu ne olacak” diye sordu. ZİHİN DÜNYALARINDA TAHRİBATA SEBEP OLUR “Üniversite imtihanları gençlerimizin hayatları açısından önemli bir aşamadır” diyen Denizli ÖĞ-DER Başkanı Halil Akpınar, bu güne kadar düzenlemelerin yapılmamasına tepki gösterdi. Akpınar, “Böyle önemli bir konuda Ramazan ayında LYS sınavlarının iki haftaya yaygınlaştırılmış bir şekilde yapılacak olması yanlıştır. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz.  Oruç da malumunuz tutulması farz olan bir mükellefiyettir. Müslüman öğrencilerin oruç tutmak ile tutmamak arasında bir seçime zorlanması büyük bir yanlıştır. ‘Bir günde oruç tutmayı versin’ denebilir. Ama bu çocuklarımızın zihin dünyasında bunun karşılığı tahribattır. Bu ne din ne de ibadet özgürlüğü ile açıklanabilir. Böyle bir mühim konuda nasıl olur da çok basit bir düzenlemeler yapılmadı, yapılamaz. Gençlerimizin iç dünyasındaki tahribatı kimse bilemez. Orucunu bozmak durumunda kalacak çocuklar için bu önemli bir sıkıntı olur. Öğrencileri imtihan ile inancının gerekleri arasında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok” diye eleştirdi. BU İLGİSİZLİK NEDENDİR Denizli AGD Başkanı Öztürk ise, bunun din ve vicdan özgürlüğü ile bağdaşmadığını kaydederek, “Müslümanların oruç tutmasının farz olduğu bir konuda öğrencileri tercihe zorlamanın insan Hakkı ve din vicdan özgürlüğüyle bağdaşır mı? Gençlerin geleceğinin belirleneceği sınavda bir sorunun öğrenciyi on binlerin önüne veya arkasına düşüreceği bu konuda ilgisizlik nedendir” diyerek tepkisini ortaya koydu. HÜKÜMETİ GÖREVE DAVET EDİYORUM Müslüman bir ülkede dahi bunlar yaşanırken İngiltere gibi bir ülkede Müslüman öğrenciler için pozitif düzenlemelerin yapılmasını manidar olarak niteleyen Öztürk, “Girmek için uğraştıkları AB ülkelerinden İngiltere’de, bu gerçekleştirildi. İngiltere bile Müslüman öğrenci için dezavantaj teşkil edeceğinden Ramazan’a rastlayan üniversite giriş sınavını Ramazan öncesine çekti. Millî Eğitim Bakanlığı’nın inancımızla ilgili bu çok önemli konuda karar alması görevidir. Hükümeti göreve davet ediyorum” değerlendirmesini yaptı. 
Denizli Şuurlu Öğretmenler Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği, Ramazan ayına denk gelen LYS sınavlarına ilişkin bir düzenleme yapılmamasına tepki gösterdi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şube Başkanı, Halil Akpınar ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk’ten Ramazan ayına denk gelen LYS sınavlarına ilişkin bir düzenleme yapılmamasına tepki geldi. MEB’e ve ilgili kurumlara seslenen ÖĞ-DER ve AGD Başkanları, “Öğrencileri imtihan ile inancının gerekleri arasında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok. Oruçlu öğrencilerin durumu ne olacak” diye sordu.

ZİHİN DÜNYALARINDA TAHRİBATA SEBEP OLUR

“Üniversite imtihanları gençlerimizin hayatları açısından önemli bir aşamadır” diyen Denizli ÖĞ-DER Başkanı Halil Akpınar, bu güne kadar düzenlemelerin yapılmamasına tepki gösterdi. Akpınar, “Böyle önemli bir konuda Ramazan ayında LYS sınavlarının iki haftaya yaygınlaştırılmış bir şekilde yapılacak olması yanlıştır. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz.  Oruç da malumunuz tutulması farz olan bir mükellefiyettir. Müslüman öğrencilerin oruç tutmak ile tutmamak arasında bir seçime zorlanması büyük bir yanlıştır. ‘Bir günde oruç tutmayı versin’ denebilir. Ama bu çocuklarımızın zihin dünyasında bunun karşılığı tahribattır. Bu ne din ne de ibadet özgürlüğü ile açıklanabilir. Böyle bir mühim konuda nasıl olur da çok basit bir düzenlemeler yapılmadı, yapılamaz. Gençlerimizin iç dünyasındaki tahribatı kimse bilemez. Orucunu bozmak durumunda kalacak çocuklar için bu önemli bir sıkıntı olur. Öğrencileri imtihan ile inancının gerekleri arasında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok” diye eleştirdi.

BU İLGİSİZLİK NEDENDİR

Denizli AGD Başkanı Öztürk ise, bunun din ve vicdan özgürlüğü ile bağdaşmadığını kaydederek, “Müslümanların oruç tutmasının farz olduğu bir konuda öğrencileri tercihe zorlamanın insan Hakkı ve din vicdan özgürlüğüyle bağdaşır mı? Gençlerin geleceğinin belirleneceği sınavda bir sorunun öğrenciyi on binlerin önüne veya arkasına düşüreceği bu konuda ilgisizlik nedendir” diyerek tepkisini ortaya koydu.

HÜKÜMETİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Müslüman bir ülkede dahi bunlar yaşanırken İngiltere gibi bir ülkede Müslüman öğrenciler için pozitif düzenlemelerin yapılmasını manidar olarak niteleyen Öztürk, “Girmek için uğraştıkları AB ülkelerinden İngiltere’de, bu gerçekleştirildi. İngiltere bile Müslüman öğrenci için dezavantaj teşkil edeceğinden Ramazan’a rastlayan üniversite giriş sınavını Ramazan öncesine çekti. Millî Eğitim Bakanlığı’nın inancımızla ilgili bu çok önemli konuda karar alması görevidir. Hükümeti göreve davet ediyorum” değerlendirmesini yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.