PAÜ, Erasmus Projesinden En Fazla Destek Alacak 13. Kurum Oldu

DENİZLİ 05.08.2020 - 15:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ, Erasmus Projesinden En Fazla Destek Alacak 13. Kurum Oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 2020-2021 yılı Erasmus hareketlilikleri kapsamında, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yapılan başvurular neticesinde, bu yıl Avrupa Birliği ülkeleri kapsamında gerçekleştirilecek Erasmus+ KA103 hareketlilikleri için 633 bin 400 Euro hibe alarak ülke genelinde 192 kurum içinde 13. sıraya yerleşti.   Öğrencilerin, farklı bir Avrupa ülkesinde eğitim alma ya da staj yapma olanağı sağlayan Erasmus+ KA103 programının 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı hibe destek miktarları açıklandı. Her yıl, Avrupa’nın farklı ülkelerinden, öğrencileri eğitim alma ya da staj yapma olanağı için misafir eden aynı zamanda öğrencilerini de yine Avrupa’nın farklı ülkelerine gönderen Pamukkale Üniversitesi, önümüzdeki eğitim öğretim yılı için açıklanan hibe miktarlarına göre, Ülke genelinde desteklenen 192 kurum arasında en fazla hibe desteği alan 13. kurum oldu.   Pamukkale Üniversitesi, ortak ülkeler ile hareketlilik projesi olan Erasmus+ KA107 Projesi kapsamında ise; Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ, Ukrayna, Tunus, Cezayir, Fas, Bangladeş ve Nepal olmak üzere toplam 10 ülke için hibe desteği almaya hak kazandı. PAÜ, bir önceki yıl toplam 61 bin 880 Euro olan hibe destek miktarını ise bu yıl 189 bin 140 Euro’ya yükseltti.   PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen bu hareketlilik programları, Pamukkale Üniversitesi’nin öğrencileri, akademik ve idari personeli için farklı ülkelerde, eğitim ortamlarını deneyimleme, farklı kültürlerle tanışma imkânı sağlıyor.   Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları dile getirdi: “Yönetime geldiğimiz günden bu yana, öğrenci odaklı geliştirdiğimiz projeler ile birlikte sürdürdüğümüz, eğitim öğretim olanaklarımızdaki yenileme ve iyileştirmeler sonucunda, eğitim öğretimlerinin bir bölümünü ya da lisans ve lisansüstü eğitimlerini İlimizde ve Üniversitemizde tamamlamak isteyen, gerek Türk, gerekse uluslararası öğrencilerimizin sayısının her geçen yıl artması, bizleri oldukça memnun etmektedir. Farklı coğrafyalardan, farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden İlimize ve Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilerimizin, bizler için birer kültür elçisi olmasının yanında aynı zamanda; bu tür öğrenci hareketlilikleri, farklı ülkelerin, farklı kültürlerinin kaynaşması ve birbirini yakından tanınması anlamına gelmektedir. Üniversitemizde her geçen yıl artan uluslararası öğrenci memnuniyet düzeyi; her yıl edindiğimiz olumlu tecrübelere bir sonraki yıl bir yenisini ekleyerek yaptığımız başarılı çalışmaların bir sonucudur. Başarılı projeler ile Erasmus hibe desteğinin arttırılmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.”    

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 2020-2021 yılı Erasmus hareketlilikleri kapsamında, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yapılan başvurular neticesinde, bu yıl Avrupa Birliği ülkeleri kapsamında gerçekleştirilecek Erasmus+ KA103 hareketlilikleri için 633 bin 400 Euro hibe alarak ülke genelinde 192 kurum içinde 13. sıraya yerleşti.

 

Öğrencilerin, farklı bir Avrupa ülkesinde eğitim alma ya da staj yapma olanağı sağlayan Erasmus+ KA103 programının 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı hibe destek miktarları açıklandı. Her yıl, Avrupa’nın farklı ülkelerinden, öğrencileri eğitim alma ya da staj yapma olanağı için misafir eden aynı zamanda öğrencilerini de yine Avrupa’nın farklı ülkelerine gönderen Pamukkale Üniversitesi, önümüzdeki eğitim öğretim yılı için açıklanan hibe miktarlarına göre, Ülke genelinde desteklenen 192 kurum arasında en fazla hibe desteği alan 13. kurum oldu.

 

Pamukkale Üniversitesi, ortak ülkeler ile hareketlilik projesi olan Erasmus+ KA107 Projesi kapsamında ise; Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ, Ukrayna, Tunus, Cezayir, Fas, Bangladeş ve Nepal olmak üzere toplam 10 ülke için hibe desteği almaya hak kazandı. PAÜ, bir önceki yıl toplam 61 bin 880 Euro olan hibe destek miktarını ise bu yıl 189 bin 140 Euro’ya yükseltti.

 

PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen bu hareketlilik programları, Pamukkale Üniversitesi’nin öğrencileri, akademik ve idari personeli için farklı ülkelerde, eğitim ortamlarını deneyimleme, farklı kültürlerle tanışma imkânı sağlıyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları dile getirdi: “Yönetime geldiğimiz günden bu yana, öğrenci odaklı geliştirdiğimiz projeler ile birlikte sürdürdüğümüz, eğitim öğretim olanaklarımızdaki yenileme ve iyileştirmeler sonucunda, eğitim öğretimlerinin bir bölümünü ya da lisans ve lisansüstü eğitimlerini İlimizde ve Üniversitemizde tamamlamak isteyen, gerek Türk, gerekse uluslararası öğrencilerimizin sayısının her geçen yıl artması, bizleri oldukça memnun etmektedir. Farklı coğrafyalardan, farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden İlimize ve Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilerimizin, bizler için birer kültür elçisi olmasının yanında aynı zamanda; bu tür öğrenci hareketlilikleri, farklı ülkelerin, farklı kültürlerinin kaynaşması ve birbirini yakından tanınması anlamına gelmektedir. Üniversitemizde her geçen yıl artan uluslararası öğrenci memnuniyet düzeyi; her yıl edindiğimiz olumlu tecrübelere bir sonraki yıl bir yenisini ekleyerek yaptığımız başarılı çalışmaların bir sonucudur. Başarılı projeler ile Erasmus hibe desteğinin arttırılmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.