PAÜ Hastanesi Klimik Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

SAĞLIK 18.04.2019 - 17:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ Hastanesi Klimik Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

PAÜ Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK)’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Dirençli Gram-Negatif Bakteri İnfeksiyonlarında Güncel Durum” konulu simpozyum Prof. Dr. Hüseyin Turgut yönetiminde hastanemizde gerçekleştirildi.        Antibiyotik direnci, tüm dünyada en ciddi halk sağlığı tehdit sebebini oluşturmaktadır. Bakterilerde antibiyotiklere karşı direnç gelişmesi bakteriyel infeksiyon hastalığının tedavi edilememesi ve insan hayatının tehlikeye girmesine yol açmaktadır.  Antibiyotiklere direncin artışında insanlarda antibiyotiklerin yanlış ve uygunsuz kullanımları yanında tarım alanında ve hayvanlarda antibiyotiklerin yoğun biçimde kullanılması da önemli rol oynamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü bu infeksiyonların yayılımı ve artan mortalitesi nedeniyle acil eylem planı hazırlamıştır.   Tüm dünyada özellikle dirençli gram negatif infeksiyonların tedavisinde sorun yaşanmaktadır. Ülkemizde dirençli gram negatif infeksiyonlar, endemik hale gelmiştir.     Denizli’deki diğer hastanelerden hekimlerin de katıldığı bu toplantıda antibiyotiklere dirençli gram negatif infeksiyonların ülkemizdeki durumu, tedavi seçenekleri ve direncin yayılımının önlenmesi ayrıntılı olarak tartışıldı. Toplantıya Öğr. Görevlisi Seçil Deniz ve Öğr. Görevlisi Kevser Özdemir de konuşmacı olarak katıldılar.    

PAÜ Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK)’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Dirençli Gram-Negatif Bakteri İnfeksiyonlarında Güncel Durum” konulu simpozyum Prof. Dr. Hüseyin Turgut yönetiminde hastanemizde gerçekleştirildi. 

     

Antibiyotik direnci, tüm dünyada en ciddi halk sağlığı tehdit sebebini oluşturmaktadır. Bakterilerde antibiyotiklere karşı direnç gelişmesi bakteriyel infeksiyon hastalığının tedavi edilememesi ve insan hayatının tehlikeye girmesine yol açmaktadır.  Antibiyotiklere direncin artışında insanlarda antibiyotiklerin yanlış ve uygunsuz kullanımları yanında tarım alanında ve hayvanlarda antibiyotiklerin yoğun biçimde kullanılması da önemli rol oynamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü bu infeksiyonların yayılımı ve artan mortalitesi nedeniyle acil eylem planı hazırlamıştır.

 

Tüm dünyada özellikle dirençli gram negatif infeksiyonların tedavisinde sorun yaşanmaktadır. Ülkemizde dirençli gram negatif infeksiyonlar, endemik hale gelmiştir.

 

 

Denizli’deki diğer hastanelerden hekimlerin de katıldığı bu toplantıda antibiyotiklere dirençli gram negatif infeksiyonların ülkemizdeki durumu, tedavi seçenekleri ve direncin yayılımının önlenmesi ayrıntılı olarak tartışıldı. Toplantıya Öğr. Görevlisi Seçil Deniz ve Öğr. Görevlisi Kevser Özdemir de konuşmacı olarak katıldılar.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.