Polis sınavlarına kurdukları parkurla hazırlanıyorlar

DENİZLİ 14.02.2021 - 12:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Polis sınavlarına kurdukları parkurla hazırlanıyorlar

Denizli’de 18 yaşındaki genç polislik sınavına hazırlanmak için okulun bahçesine kendi imkanları ile hazırladığı parkurda arkadaşları ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.   Merkezefendi İlçesi’nde Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu bahçesinde kısıtlı imkanlarla polislik sınavlarına hazırlanan Tayfun Aydemir (18), araç lastiği, inşaat kalası ve demiri, duba, plastik su şişeleri ve ev minderleri ile hazırladığı parkurda çalışmalarını sürdürüyor. Aydemir parkuru kurduktan sonra ona eşlik eden arkadaşı Osman Kırbaç (18) ile her gün belirli saatlerde kondisyon çalışmalarını sürdürüyor. İki gencin beraber geliştirdiği parkur çalışmalarına imkanı kısıtlı olan Berşan Çakmak (17) ve Berdan Çakmak (15) da destek verdi. Aydemir, kurdukları bu parkurda, imkanı olmayan gençleri davet ederek, parkurun geliştirilmesi içinde destek vermek isteyen vatandaşların olması durumunda memnun olacaklarını belirtti.     Polislik sınavına hazırlanmak için kurduğu parkur hakkında bilgi verene Tayfun Aydemir şunları söyledi;   “İMKANI OLMAYANLARI BEKLİYORUZ” Denizli'de ikametgâh eden biriyim. Polislik sınavlarına hazırlanıyorum. Benim gibi bir kaç arkadaşım bulunmakta, Merkezefendi Mahallesi’nde Necip Fazıl Kısakürek İlkokulun da kendi emeklerimizle hazırladığımız parkurumuz mevcut tüm imkanı olmayan arkadaşlarımızı bekliyoruz. Destek vermek isteyenler olursuda çok seviniriz.   “ÖZEL KURSLAR ÇOK PAHALI” Parkuru kurmaya karar verdiğimde arkadaşım Osman Kırbaç ile işe koyulduk. Özel hazırlık kurslarının maddiyatı çok fazla olduğundan gidemedik. Devlet destekli kurslarda hem okulumuza uzak hem de saatleri okulumuza denk gelmesinden dolayı kendi parkurumuzu kurmaya karar verdik.   “KENDİ İMKANLARIMIZLA BUNU BAŞARDIK” Parkur malzemelerini gücümüzün yettiği şekilde temin ettik. Mahalledeki arkadaşlarımız Berşan ve Berdan Çakmak’ın da desteği ile lastikçiden 6 adet lastik temin ettik. Sonrasında inşaatta kullanılan kalas olarak tabir edilen bir adet kalas aldık ve bunları biriketlerle sabitleyip denge tahtası olarak kullandık. Sanayiden temin ettiğimiz dubaları, slolom çubuklarını ise yine inşaatta kullanılan 8’lik demirlerle altlarına flaş olarak adlandırılan kare demir aldık ve bunları kendi çabalarım ile sprelle keserek kaynattım. Ağırlık olarak 5 litrelik su şişelerini taş ve topraklar doldurarak 15’er kilo haline getirdik. Sağlık topu yerine futbol toplarını kullandık. Takla minderlerimizi de normal evde olan minderler ile yaptık. İmkanlarımız buna elverişliydi ve biz bunu başardık” dedi.  

Denizli’de 18 yaşındaki genç polislik sınavına hazırlanmak için okulun bahçesine kendi imkanları ile hazırladığı parkurda arkadaşları ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.

 

Merkezefendi İlçesi’nde Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu bahçesinde kısıtlı imkanlarla polislik sınavlarına hazırlanan Tayfun Aydemir (18), araç lastiği, inşaat kalası ve demiri, duba, plastik su şişeleri ve ev minderleri ile hazırladığı parkurda çalışmalarını sürdürüyor. Aydemir parkuru kurduktan sonra ona eşlik eden arkadaşı Osman Kırbaç (18) ile her gün belirli saatlerde kondisyon çalışmalarını sürdürüyor. İki gencin beraber geliştirdiği parkur çalışmalarına imkanı kısıtlı olan Berşan Çakmak (17) ve Berdan Çakmak (15) da destek verdi. Aydemir, kurdukları bu parkurda, imkanı olmayan gençleri davet ederek, parkurun geliştirilmesi içinde destek vermek isteyen vatandaşların olması durumunda memnun olacaklarını belirtti.

 

 

Polislik sınavına hazırlanmak için kurduğu parkur hakkında bilgi verene Tayfun Aydemir şunları söyledi;

 

“İMKANI OLMAYANLARI BEKLİYORUZ”

Denizli'de ikametgâh eden biriyim. Polislik sınavlarına hazırlanıyorum. Benim gibi bir kaç arkadaşım bulunmakta, Merkezefendi Mahallesi’nde Necip Fazıl Kısakürek İlkokulun da kendi emeklerimizle hazırladığımız parkurumuz mevcut tüm imkanı olmayan arkadaşlarımızı bekliyoruz. Destek vermek isteyenler olursuda çok seviniriz.

 

“ÖZEL KURSLAR ÇOK PAHALI”

Parkuru kurmaya karar verdiğimde arkadaşım Osman Kırbaç ile işe koyulduk. Özel hazırlık kurslarının maddiyatı çok fazla olduğundan gidemedik. Devlet destekli kurslarda hem okulumuza uzak hem de saatleri okulumuza denk gelmesinden dolayı kendi parkurumuzu kurmaya karar verdik.

 

“KENDİ İMKANLARIMIZLA BUNU BAŞARDIK”

Parkur malzemelerini gücümüzün yettiği şekilde temin ettik. Mahalledeki arkadaşlarımız Berşan ve Berdan Çakmak’ın da desteği ile lastikçiden 6 adet lastik temin ettik. Sonrasında inşaatta kullanılan kalas olarak tabir edilen bir adet kalas aldık ve bunları biriketlerle sabitleyip denge tahtası olarak kullandık. Sanayiden temin ettiğimiz dubaları, slolom çubuklarını ise yine inşaatta kullanılan 8’lik demirlerle altlarına flaş olarak adlandırılan kare demir aldık ve bunları kendi çabalarım ile sprelle keserek kaynattım. Ağırlık olarak 5 litrelik su şişelerini taş ve topraklar doldurarak 15’er kilo haline getirdik. Sağlık topu yerine futbol toplarını kullandık. Takla minderlerimizi de normal evde olan minderler ile yaptık. İmkanlarımız buna elverişliydi ve biz bunu başardık” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.