Tavas’ da tarihi eser operasyonu

ASAYİŞ 28.08.2018 - 10:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Tavas’ da tarihi eser operasyonu

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Tavas'ta, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen şüphelinin evine yaptığı operasyonda Roma, Osmanlı, İslami ve Helenistik dönemlere ait; 422 parça eser ele geçirdi.   Denizli İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Tavas ilçesi Yorga Mahallesi'ndeki bir şüphelinin evinde tarihi eser bulundurduğu ve satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, 27Ağustos 2018 günü şüpheliye ait ev ve eklentilerinde arama yaptı.   Jandarma tarafından yapılan geniş kapsamlı aramada, şüphelinin evinde Roma, Osmanlı, İslami ve Helenistik dönemlere ait; 167  adet sikke, 2 adet bronz heykel, 2 adet okucu, 251 adet muhtelif tarihi eser ele geçirildi.   Jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen toplam 422 parça tarihi esere el konularak, 1 şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Tavas'ta, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen şüphelinin evine yaptığı operasyonda Roma, Osmanlı, İslami ve Helenistik dönemlere ait; 422 parça eser ele geçirdi.

 

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Tavas ilçesi Yorga Mahallesi'ndeki bir şüphelinin evinde tarihi eser bulundurduğu ve satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, 27Ağustos 2018 günü şüpheliye ait ev ve eklentilerinde arama yaptı.

 

Jandarma tarafından yapılan geniş kapsamlı aramada, şüphelinin evinde Roma, Osmanlı, İslami ve Helenistik dönemlere ait; 167  adet sikke, 2 adet bronz heykel, 2 adet okucu, 251 adet muhtelif tarihi eser ele geçirildi.

 

Jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen toplam 422 parça tarihi esere el konularak, 1 şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.