Türkiye Satranç Liglerinde Yarış Başladı!

SPOR 25.07.2019 - 10:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Türkiye Satranç Liglerinde Yarış Başladı!

Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi'nde toplam 54 takım ve 816 sporcu Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 22-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında mücadele ediyor.   Sembolik açılış hamlelerinin ardından ilk turu başlayan dev buluşmada; Birinci Lig'de 22 takım, 332 sporcu; İkinci Lig'de ise 32 takım, 484 sporcu 9 tur boyunca bir üst lige yükselme mücadelesi verecekler.   Denizli PAÜSA Spor Kulübü 1.Ligde Üst Sıralarda Mücadele Ediyor:   Denizli Ticaret Odası ve Şahinler Mermer'in sponsorluğunu yaptığı Denizli PAÜSA'nın kadrosunda; Azarbeycanlı büyük usta (GM) Ulvi Sadıkhov, Gürcü kadın büyük usta (WGM) Inga Khurtsilava, BJK'den transferleri Tutku Maraşlı, Melisa Birgelir gibi yıldızların yanı sıra;   Denizli'nin milli sporcuları Ege Sarıçam (8), İlyas Doğuhan Demirelli (18), 10 yaş Türkiye 2.si Ali Batuhan Bıyıksız (10), bu yıl LGS de 500 tam puan alan ve satrançta Türkiye 2.liği bulunan Nehir Tokat (14), Dünya 3.lüğü ve Türkiye Şampiyonluğu bulunan CM Batuhan Özen (19) gibi alt yapıdan yetiştirdiği Denizli'li sporcularla mücadele ediyor.   Kulüp başkanı Ali Özen, 25 Temmuz Perşembe günü oynanacak Karaman Sağlık maçının kendileri için önemli bir viraj olduğunu, bu maçı kazanıp ilk üç için yollarına devam etmek istediklerini belirtti.     Geçtiğimiz sezon Türkiye Kulüpler Şampiyonasında üçünlük kupasını kaldıran Pamukkale Yönetim Bilişim Sistemleri, bu sezon 2.Ligde!   Pamukkale Üniversitesi adına 8 sezon Türkiye Satranç Süper Ligi'nde mücadele eden takım, bu sezonda Türkiye Satranç 2.Ligi'nde Pamukkale Yönetim Bilişim Sistemleri adıyla yer alıyor.   Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk ve spor projeleriyle satrancı, beyin sporlarını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten kulüp başkanı Prof.Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, düzenlenen kamplar ile lige mental olarak iyi hazırlandıklarını ve başarılı bir sezon geçirdiklerini belirtti. Takımın sponsorluğunu üstlenen Amiroğlu Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Tolga Amiroğlu, satranç sporunda Denizli'nin yetiştirdiği sporcuların satrançta söz sahibi olduğunu görmek gurur verici dedi.     Lig maçlarını Türkiye Satranç Federasyonu resmi sitelerinden takip edebilirsiniz. http://birincilig.tsf.org.tr http://ikincilig.tsf.org.tr

Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi'nde toplam 54 takım ve 816 sporcu Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 22-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında mücadele ediyor.

 

Sembolik açılış hamlelerinin ardından ilk turu başlayan dev buluşmada; Birinci Lig'de 22 takım, 332 sporcu; İkinci Lig'de ise 32 takım, 484 sporcu 9 tur boyunca bir üst lige yükselme mücadelesi verecekler.

 

Denizli PAÜSA Spor Kulübü 1.Ligde Üst Sıralarda Mücadele Ediyor:

 

Denizli Ticaret Odası ve Şahinler Mermer'in sponsorluğunu yaptığı Denizli PAÜSA'nın kadrosunda; Azarbeycanlı büyük usta (GM) Ulvi Sadıkhov, Gürcü kadın büyük usta (WGM) Inga Khurtsilava, BJK'den transferleri Tutku Maraşlı, Melisa Birgelir gibi yıldızların yanı sıra;

 

Denizli'nin milli sporcuları Ege Sarıçam (8), İlyas Doğuhan Demirelli (18), 10 yaş Türkiye 2.si Ali Batuhan Bıyıksız (10), bu yıl LGS de 500 tam puan alan ve satrançta Türkiye 2.liği bulunan Nehir Tokat (14), Dünya 3.lüğü ve Türkiye Şampiyonluğu bulunan CM Batuhan Özen (19) gibi alt yapıdan yetiştirdiği Denizli'li sporcularla mücadele ediyor.

 

Kulüp başkanı Ali Özen, 25 Temmuz Perşembe günü oynanacak Karaman Sağlık maçının kendileri için önemli bir viraj olduğunu, bu maçı kazanıp ilk üç için yollarına devam etmek istediklerini belirtti.

 

 

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kulüpler Şampiyonasında üçünlük kupasını kaldıran Pamukkale Yönetim Bilişim Sistemleri, bu sezon 2.Ligde!

 

Pamukkale Üniversitesi adına 8 sezon Türkiye Satranç Süper Ligi'nde mücadele eden takım, bu sezonda Türkiye Satranç 2.Ligi'nde Pamukkale Yönetim Bilişim Sistemleri adıyla yer alıyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk ve spor projeleriyle satrancı, beyin sporlarını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten kulüp başkanı Prof.Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, düzenlenen kamplar ile lige mental olarak iyi hazırlandıklarını ve başarılı bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Takımın sponsorluğunu üstlenen Amiroğlu Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Tolga Amiroğlu, satranç sporunda Denizli'nin yetiştirdiği sporcuların satrançta söz sahibi olduğunu görmek gurur verici dedi.

 

 

Lig maçlarını Türkiye Satranç Federasyonu resmi sitelerinden takip edebilirsiniz.

http://birincilig.tsf.org.tr

http://ikincilig.tsf.org.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.