Vali Karahan'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

DENİZLİ 19.09.2017 - 10:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Vali Karahan'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Vali Hasan Karahan 19 Eylül Gazileri Anma Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.   Karahan mesajında; “Bu cennet vatan, tarih boyunca bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüz uğruna mücadeleler veren Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emanetidir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını ve hür yaşamasını sağlamıştır.   Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda Gazi ve Şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.   Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; “Vatan ve Millet için her şeyini feda eden harp malulü ve gaziler canlı birer abidedir. Onlar için ne yapılsa azdır.” sözleri ile Gazilerimize olan minnet duygusunu ifade etmişlerdir. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.   Milletimiz, tarihinden aldığı sorumlulukla, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsünü siper etmişse bugünde birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi zedeleyerek, Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı gereken mücadeleyi vermektedir.   Şehitlik mertebesine ve Gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz.   Bu anlamlı gün dolayısıyla; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.  

Vali Hasan Karahan 19 Eylül Gazileri Anma Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

 

Karahan mesajında; “Bu cennet vatan, tarih boyunca bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüz uğruna mücadeleler veren Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emanetidir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını ve hür yaşamasını sağlamıştır.

 

Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda Gazi ve Şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; “Vatan ve Millet için her şeyini feda eden harp malulü ve gaziler canlı birer abidedir. Onlar için ne yapılsa azdır.” sözleri ile Gazilerimize olan minnet duygusunu ifade etmişlerdir.

Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

 

Milletimiz, tarihinden aldığı sorumlulukla, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsünü siper etmişse bugünde birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi zedeleyerek, Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı gereken mücadeleyi vermektedir.

 

Şehitlik mertebesine ve Gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz.

 

Bu anlamlı gün dolayısıyla; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.