Yaralı Pınar şifa kaynağı!

DENİZLİ 08.03.2018 - 13:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yaralı Pınar şifa kaynağı!

Çameli’de halk arasında ‘Yaralı Pınar’ olarak bilinen ve doğadan gelen kaynak suyu bir kaya parçasının içinden akıyor. Birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen yayla suyu vatandaşlar tarafından bidonlarla taşınıyor.   Çameli İlçesi Karabayır Mahallesi ile Dalaman Gürleyk Mahallesi sınırında bulunan bir kaya kütlesinin içinden gelen doğal bir güzellik…   Kaya kütlesinin içinden gelen yayla suyu; şeker, tansiyon, prostat, böbrek taşı, safra kesesi taşı, akciğer kanseri, guatr, mide kanaması, damar tıkanıklığı, halsizliğe, cilt hastalıklarına, iyi olmayan yaralara, yürüyemeyenlere, idrar yolu iltihaplarına ve bağırsak tümörüne iyi geldiğine inanılıyor. Buraya gelen insanların sudan şifa bulduğu belirtiliyor. Şifalı suyun ününü duyarak gelen vatandaşlar ise beraberlerinde getirdikleri damacanalara su doldurarak evine götürüyor.    VATANDAŞ BİDON BİDON DOLDURUYOR Halk arasında "Yaralı Pınar" suyu olarak bilinen ve 150 yılı aşkındır aynı pınardan akan şifalı su, Çameli İlçesine 30 kilometre mesafede Gürleyk -Eski Dalaman yolu bölgesinde bulunan Gürleyk Mahallesine 12 km kilometre mesafede dere mevkiinde bulunuyor. Kaya kütlesinin arasından süzülen şifalı su, yaz-kış vatandaşların akınına uğruyor.

Çameli’de halk arasında ‘Yaralı Pınar’ olarak bilinen ve doğadan gelen kaynak suyu bir kaya parçasının içinden akıyor. Birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen yayla suyu vatandaşlar tarafından bidonlarla taşınıyor.

 

Çameli İlçesi Karabayır Mahallesi ile Dalaman Gürleyk Mahallesi sınırında bulunan bir kaya kütlesinin içinden gelen doğal bir güzellik…

 

Kaya kütlesinin içinden gelen yayla suyu; şeker, tansiyon, prostat, böbrek taşı, safra kesesi taşı, akciğer kanseri, guatr, mide kanaması, damar tıkanıklığı, halsizliğe, cilt hastalıklarına, iyi olmayan yaralara, yürüyemeyenlere, idrar yolu iltihaplarına ve bağırsak tümörüne iyi geldiğine inanılıyor. Buraya gelen insanların sudan şifa bulduğu belirtiliyor. Şifalı suyun ününü duyarak gelen vatandaşlar ise beraberlerinde getirdikleri damacanalara su doldurarak evine götürüyor.

 

 VATANDAŞ BİDON BİDON DOLDURUYOR

Halk arasında "Yaralı Pınar" suyu olarak bilinen ve 150 yılı aşkındır aynı pınardan akan şifalı su, Çameli İlçesine 30 kilometre mesafede Gürleyk -Eski Dalaman yolu bölgesinde bulunan Gürleyk Mahallesine 12 km kilometre mesafede dere mevkiinde bulunuyor. Kaya kütlesinin arasından süzülen şifalı su, yaz-kış vatandaşların akınına uğruyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.