Yeni kimlik kartlarına ilk gün 698 kişi başvurdu

DENİZLİ 03.01.2017 - 11:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yeni kimlik kartlarına ilk gün 698 kişi başvurdu

Denizli İl Nüfus Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2 Ocak 2017 tarihinde yeni kimlik kartlarını almak için toplam 698 kişinin başvurduğu belirtildi.

Denizli İl Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "1976 yılından beri kullanılmakta olan mevcut mavi ve pembe nüfus cüzdanlarının yerine geçecek olan T.C.Kimlik Kartı başvurusu 02.01.2017 tarihinden itibaren İlimiz genelinde alınmaya başlandı. T.C.Kimlik Kartı, nüfus cüzdanlarında olduğu gibi kişinin T.C vatandaşı olduğunu kanıtlayan bir belge olmasının yanında vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak ve E-Devlet kapsamında sunulan hizmetlerde elektronik imza olarak kullanılabilecektir.     İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden biri ile son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.     T.C.Kimlik Kartı başvurusu alınan vatandaşlarımızın kimlik bilgileri, biyometrik verileri olan parmak ve avuç içi izleri sistem üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmektedir. Genel Müdürlüğümüzce basımı yapılan T.C.Kimlik Kartı,  yurt içinde kişinin başvuru sırasında bildirdiği adrese PTT Kargo aracılığıyla gönderilecektir.         2017 yılı kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında peşin olarak tahsil edilir. Yurt içinde 30 gün, yurt dışında 60 gün içinde bildirilen doğum olaylarına ilişkin olarak Kimlik Kartı başvurusunda bulunulması durumunda herhangi bir bedel alınmaz.                 02.01.2017 tarihi itibariyle Merkezefendi ilçemizde 178, Pamukkale ilçemizde 125 adet olmak üzere İlimiz genelinde toplam 698 vatandaşımızın T.C.Kimlik Kartı başvurusu alınmıştır.  
Denizli İl Nüfus Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2 Ocak 2017 tarihinde yeni kimlik kartlarını almak için toplam 698 kişinin başvurduğu belirtildi.

Denizli İl Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "1976 yılından beri kullanılmakta olan mevcut mavi ve pembe nüfus cüzdanlarının yerine geçecek olan T.C.Kimlik Kartı başvurusu 02.01.2017 tarihinden itibaren İlimiz genelinde alınmaya başlandı. T.C.Kimlik Kartı, nüfus cüzdanlarında olduğu gibi kişinin T.C vatandaşı olduğunu kanıtlayan bir belge olmasının yanında vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak ve E-Devlet kapsamında sunulan hizmetlerde elektronik imza olarak kullanılabilecektir.

 

 

İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden biri ile son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.

 

 

T.C.Kimlik Kartı başvurusu alınan vatandaşlarımızın kimlik bilgileri, biyometrik verileri olan parmak ve avuç içi izleri sistem üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmektedir. Genel Müdürlüğümüzce basımı yapılan T.C.Kimlik Kartı,  yurt içinde kişinin başvuru sırasında bildirdiği adrese PTT Kargo aracılığıyla gönderilecektir.      

 

2017 yılı kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında peşin olarak tahsil edilir. Yurt içinde 30 gün, yurt dışında 60 gün içinde bildirilen doğum olaylarına ilişkin olarak Kimlik Kartı başvurusunda bulunulması durumunda herhangi bir bedel alınmaz.

               

02.01.2017 tarihi itibariyle Merkezefendi ilçemizde 178, Pamukkale ilçemizde 125 adet olmak üzere İlimiz genelinde toplam 698 vatandaşımızın T.C.Kimlik Kartı başvurusu alınmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.