Yenikapı’da Büyük Kudüs Mitingi

GÜNDEM 26.07.2017 - 12:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yenikapı’da Büyük Kudüs Mitingi

Denizli Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Pazar günü Yenikapı'da gerçekleşecek olan Büyük Kudus Mitingi'ne davet etti.   Eryılmaz;  "İsrail, ibadet özgürlüğünü yok sayarak 14 Temmuz 2017 günü Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılınmasını yasakladı. Arka sokaklarda namaz kılmak isteyenlere saldırdı. Pek çok şehit verildi, yaralananlar oldu. İsrail, 70 senedir Filistin bölgesini kan gölüne çevirdi. Müslümanların topraklarını işgal etti. Bölgede terör estirdi. Bütün dünyanın gözü önünde katliamlar yaptı. Cana, mala kutsallarımıza saldırdı. Camilere, hastanelere, sivil hedeflere bombalar yağdırdı.      En son Mescidi Aksa’da Cuma namazını yasaklamasıyla bıçak kemiğe dayandı. Bu, bütün Müslümanlara saldırıdır. Onların onurunu çiğnemektir. ABD ve Batılı ülkelerin terör devletine destek vermeleri bütün dünyanın huzur ve barışına tehdittir. Kudüs ve Filistin Müslümanların elinde huzur, barış, güvenlik diyarı oldu. Hıristiyan ve Yahudilerin elindeyken savaş, çatışma, acı, kan ve gözyaşıyla anıldı. 15 Temmuz 1099’da birleşik haçlı ordusu Kudüs’ü işgal edince, bölgede yağma talan, katliam yaptı. 70 binden fazla insan öldürdü. Kudüs sokaklarında akan kan atların üzengilerine kadar yükseldi.      Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü fethettikleri zaman herkese iyi davrandılar. Halkın can, mal, inanç özgürlüklerini güvence altına aldılar. 21. yüzyılda Kudüs ve Filistin’de uygulanan vahşete ilgisiz kalamayız. Kimsenin bir dinin kutsallarına saldırmaya, mensuplarının kanını dökmeye hakkı yoktur. Kudüs’e sahip çıkamazsak kendimize de sahip çıkamayız.       Türkiye bu vahşet ve zulme ilgisiz kalamazdı. Saadet Partisi’nin organizasyonuyla 80 milyon olarak Pazar günü İstanbul Yenikapı’da İsrail’in işgal ve zulmünü lanetleyerek, büyün dünyaya duyuracağız. Yenikapı’daki mitingde yalnız Türk bayrakları ve Filistin bayrakları bulunacak. Siyasi partilerin bayrakları yer almayacak. Denizli halkını da bu zulmü tel’in etmek için Yenikapı’ya davet ediyoruz.      Cumartesi günü saat 22.00’de Yeni Cami önünden otobüsler hareket edecektir. Amacımız kutsal mekanların, Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistinlilerin sahipsiz olmadıklarını göstermektir. Herkese hakkının verildiği insanca yaşanan bir dünyanın kurulması dileğiyle" dedi                                                                                                              

Denizli Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Pazar günü Yenikapı'da gerçekleşecek olan Büyük Kudus Mitingi'ne davet etti.

 

Eryılmaz;  "İsrail, ibadet özgürlüğünü yok sayarak 14 Temmuz 2017 günü Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılınmasını yasakladı. Arka sokaklarda namaz kılmak isteyenlere saldırdı. Pek çok şehit verildi, yaralananlar oldu. İsrail, 70 senedir Filistin bölgesini kan gölüne çevirdi. Müslümanların topraklarını işgal etti. Bölgede terör estirdi. Bütün dünyanın gözü önünde katliamlar yaptı. Cana, mala kutsallarımıza saldırdı. Camilere, hastanelere, sivil hedeflere bombalar yağdırdı.

    

En son Mescidi Aksa’da Cuma namazını yasaklamasıyla bıçak kemiğe dayandı. Bu, bütün Müslümanlara saldırıdır. Onların onurunu çiğnemektir. ABD ve Batılı ülkelerin terör devletine destek vermeleri bütün dünyanın huzur ve barışına tehdittir. Kudüs ve Filistin Müslümanların elinde huzur, barış, güvenlik diyarı oldu. Hıristiyan ve Yahudilerin elindeyken savaş, çatışma, acı, kan ve gözyaşıyla anıldı.

15 Temmuz 1099’da birleşik haçlı ordusu Kudüs’ü işgal edince, bölgede yağma talan, katliam yaptı. 70 binden fazla insan öldürdü. Kudüs sokaklarında akan kan atların üzengilerine kadar yükseldi.

    

Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü fethettikleri zaman herkese iyi davrandılar. Halkın can, mal, inanç özgürlüklerini güvence altına aldılar. 21. yüzyılda Kudüs ve Filistin’de uygulanan vahşete ilgisiz kalamayız. Kimsenin bir dinin kutsallarına saldırmaya, mensuplarının kanını dökmeye hakkı yoktur. Kudüs’e sahip çıkamazsak kendimize de sahip çıkamayız.

     

Türkiye bu vahşet ve zulme ilgisiz kalamazdı. Saadet Partisi’nin organizasyonuyla 80 milyon olarak Pazar günü İstanbul Yenikapı’da İsrail’in işgal ve zulmünü lanetleyerek, büyün dünyaya duyuracağız. Yenikapı’daki mitingde yalnız Türk bayrakları ve Filistin bayrakları bulunacak. Siyasi partilerin bayrakları yer almayacak. Denizli halkını da bu zulmü tel’in etmek için Yenikapı’ya davet ediyoruz.

    

Cumartesi günü saat 22.00’de Yeni Cami önünden otobüsler hareket edecektir. Amacımız kutsal mekanların, Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistinlilerin sahipsiz olmadıklarını göstermektir. Herkese hakkının verildiği insanca yaşanan bir dünyanın kurulması dileğiyle" dedi

                                                                                                           

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.