Yılanlar ortaya çıktı!

YAŞAM 30.05.2017 - 09:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yılanlar ortaya çıktı!

Denizli Pamukkale ilçesinde bir evin içerisine giren yılan itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yakalandı.

Denizli Pamukkale ilçesinde bir evin içerisine giren yılan itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yakalandı.   Edinilen bilgiye göre, Pamukkale İlçesi Asmalıevler Mahallesinde bir mesken içerisine giren 1 metrelik yılan itfaiye ekiplerine haber verildi. Havaların ısınmasıyla kış uykusundan uyanan yılanlar yemek ve üremek için bu günlerde aktif hale geldi. Hemen hemen her gün bir yılan haberi almaktayız.   Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kayalık Şubesi tarafında olaya müdahale sonrası mesken içerisindeki uzun çalışma sonrası yılan yakalanarak doğaya serbest bırakıldı.   Aslında yılanlar doğal olarak saldırgan değildir; aksine geri çekilirler. Yılan görürseniz yakalamaya ve yakınına gitmeye filan çalışmayın. Yavaşça yılandan uzak bir güvenli yere gidin ve onu rahat bırakın. Bütün hayvanlar gibi yılanın da özel ve güvenli bir mesafesi var. Bu mesafe onların kırmızı çizgisidir; tehlikeye maruz kalmak istemiyorsanız uzak durun! Yılanın evinizden uzak durmasını istiyorsanız; fare, kertenkele, böcek, vb. onun beslendiği hayvanları barındıracak ot, odun yığını, vb. çer çöp şeyleri eviniz etrafından kaldırın.   Yılanların diğer ekosistemdeki canlılarla beraber yaşadığı alanlara yol, bina, vb. şeyler yaptığımızdan dolayı onları eskisine göre daha fazla görebiliyoruz. İnsanlar için sadece afetler ve yangınlar değil; hayvanlar da tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle itfaiyeciler afet ve yangınların yanı sıra yılanlar dahil hayvanlarla ilgili olarak da kurtarma operasyonları yapıyor. Bu nedenle yılan, vb. bir hayvan konutunuza girdiğinde itfaiyeyi mutlaka çağırın!
Denizli Pamukkale ilçesinde bir evin içerisine giren yılan itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yakalandı.

Denizli Pamukkale ilçesinde bir evin içerisine giren yılan itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yakalandı.

 

Edinilen bilgiye göre, Pamukkale İlçesi Asmalıevler Mahallesinde bir mesken içerisine giren 1 metrelik yılan itfaiye ekiplerine haber verildi. Havaların ısınmasıyla kış uykusundan uyanan yılanlar yemek ve üremek için bu günlerde aktif hale geldi. Hemen hemen her gün bir yılan haberi almaktayız.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kayalık Şubesi tarafında olaya müdahale sonrası mesken içerisindeki uzun çalışma sonrası yılan yakalanarak doğaya serbest bırakıldı.

 

Aslında yılanlar doğal olarak saldırgan değildir; aksine geri çekilirler. Yılan görürseniz yakalamaya ve yakınına gitmeye filan çalışmayın. Yavaşça yılandan uzak bir güvenli yere gidin ve onu rahat bırakın. Bütün hayvanlar gibi yılanın da özel ve güvenli bir mesafesi var. Bu mesafe onların kırmızı çizgisidir; tehlikeye maruz kalmak istemiyorsanız uzak durun! Yılanın evinizden uzak durmasını istiyorsanız; fare, kertenkele, böcek, vb. onun beslendiği hayvanları barındıracak ot, odun yığını, vb. çer çöp şeyleri eviniz etrafından kaldırın.

 

Yılanların diğer ekosistemdeki canlılarla beraber yaşadığı alanlara yol, bina, vb. şeyler yaptığımızdan dolayı onları eskisine göre daha fazla görebiliyoruz. İnsanlar için sadece afetler ve yangınlar değil; hayvanlar da tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle itfaiyeciler afet ve yangınların yanı sıra yılanlar dahil hayvanlarla ilgili olarak da kurtarma operasyonları yapıyor. Bu nedenle yılan, vb. bir hayvan konutunuza girdiğinde itfaiyeyi mutlaka çağırın!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.