Arslan,"Sağlık bakanından aile hekimleri için söz aldık"

SİYASET 15.12.2016 - 12:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Arslan,"Sağlık bakanından aile hekimleri için söz aldık"

denizli haber / denizli 20 haber / Arslan,"Sağlık bakanından aile hekimleri için söz aldık"

Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde aile hekimlerinin sorunlarını Bakan Recep Akdağ'a ileten CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 2017 yılı çalışmaları için Bakanın cevabını paylaştı.    Milletvekili Arslan, "Aile hekimleri son derece zor ve yoğun koşullarda tedavi hizmetlerini verirken gelirleri erimektedir. Bakan Recep Akdağ bu sorunu ısrarlı takibimiz sonucunda bugün aile hekimi başına düşen ortalama 3520 nüfusu yılsonuna kadar 3250'ye, 2017 yılında ise 2900'e düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Aile hekimlerinin maliyetleri ve nüfus düşüşünden kaynaklı gelir azalmasını önleyecek çözümler getirilmesi için ısrarlı talebimiz de Bakanlık tarafında kabul gördü. Bakanlıktan 2017 yılında bu sözlerini gerçekleştirmesinin ısrarlı takipçisi olacağım. Aile hekimleri ve hastalarımız daha iyi ve ucuz tedavi hizmetine kavuşmalı, muayene süreleri kısa tutulmamalı, ilk derece tedavi hizmetlerinin nitelikli hale getirilmesi yoluyla sağlık harcamaları düzene sokulmalıdır. Aile hekimlerimizin hasta başına düşen doktor sayısı mutlaka AB standartlarına çekilmeli, doktorlarımızın gelir ve gider dengeleri korunmalıdır." ifadesini kullandı.   Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açıklamasında Türkiye'de 970 adet sağlık merkezi, 7586 adet aile sağlığı merkezi, 184 adet entegre hastane bulunduğunu belirtti. Akdağ, aile hekimliği sisteminin risk faktörleriyle uygun mücadele geliştirilmesi adına 900 adet Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Arslan,"Sağlık bakanından aile hekimleri için söz aldık"

Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde aile hekimlerinin sorunlarını Bakan Recep Akdağ'a ileten CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 2017 yılı çalışmaları için Bakanın cevabını paylaştı. 

 

Milletvekili Arslan, "Aile hekimleri son derece zor ve yoğun koşullarda tedavi hizmetlerini verirken gelirleri erimektedir. Bakan Recep Akdağ bu sorunu ısrarlı takibimiz sonucunda bugün aile hekimi başına düşen ortalama 3520 nüfusu yılsonuna kadar 3250'ye, 2017 yılında ise 2900'e düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Aile hekimlerinin maliyetleri ve nüfus düşüşünden kaynaklı gelir azalmasını önleyecek çözümler getirilmesi için ısrarlı talebimiz de Bakanlık tarafında kabul gördü. Bakanlıktan 2017 yılında bu sözlerini gerçekleştirmesinin ısrarlı takipçisi olacağım. Aile hekimleri ve hastalarımız daha iyi ve ucuz tedavi hizmetine kavuşmalı, muayene süreleri kısa tutulmamalı, ilk derece tedavi hizmetlerinin nitelikli hale getirilmesi yoluyla sağlık harcamaları düzene sokulmalıdır. Aile hekimlerimizin hasta başına düşen doktor sayısı mutlaka AB standartlarına çekilmeli, doktorlarımızın gelir ve gider dengeleri korunmalıdır." ifadesini kullandı.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açıklamasında Türkiye'de 970 adet sağlık merkezi, 7586 adet aile sağlığı merkezi, 184 adet entegre hastane bulunduğunu belirtti. Akdağ, aile hekimliği sisteminin risk faktörleriyle uygun mücadele geliştirilmesi adına 900 adet Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.