Artık orada sigara içilemeyecek

GÜNDEM 25.04.2017 - 17:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Artık orada sigara içilemeyecek

Apartman Ortak Alanlarında Sigara İçmek Yasaklanıyor

Apartman Ortak Alanlarında Sigara İçmek Yasaklanıyor   Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Dumansız Hava Sahası Uygulaması kapsamında tütün ve ürünlerinin zararlarıyla mücadele hız kesmiyor.   Sağlık Bakanlığının 2009/44 sayılı Genelgesi doğrultusunda apartman ve sitelerin ortak kullanım alanları olan merdiven boşluğu, asansör, spor salonu, toplantı salonu gibi kapalı mekânlarında sigara ve tütün ürünlerinin kullanılması yasaklanmıştır.   Denizli Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu da alınan karar gereği apartman ve sitelerin kapalı alanlarında sigara içilmesinin yasak olduğunu gösteren uyarı levhalarının asılması zorunlu hale geldi. Tütün denetleme ekipleri tarafından site ve apartmanlar zaman zaman denetlenerek karara uymayan yönetimlere işlem yapılacak. Ayrıca kapalı ortak alanlarda sigara içtiği tespit edilen kişilere de idari para cezası uygulanacak.   Kamu kurumlarının kapalı alanları, eğitim kurumlarının kapalı ve açık alanlarında tütün mamullerinin içilme yasağına yönelik denetimler artırılarak içtiği tespit edilen kişiler hakkında işlem yapılacak.   Diğer yandan restaurant, kafe, kahvehane gibi hizmet sunumu yapılan işletmelerde yapılan denetimlerde sürdürülüyor. Özellikle sigara içilmesi için ayrılmış açılır kapanır alanlarda alanın sürekli açık durma zorunluluğu getirildi. Denetimde sabit olarak açık olmadığı tespit edilen işletmelere de işlem yapılacak.   Dumansız Hava Sahası Uygulaması ile özellikle sigara içmeyen bebek, çocuk, hamile gibi özellik arz eden kişiler başta olmak üzere vatandaşlarımızın pasif içicilikten kaynaklanan zararlardan korunması ve toplumumuzda sigara içme oranının azaltılması amaçlanmaktadır.
Apartman Ortak Alanlarında Sigara İçmek Yasaklanıyor

Apartman Ortak Alanlarında Sigara İçmek Yasaklanıyor

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Dumansız Hava Sahası Uygulaması kapsamında tütün ve ürünlerinin zararlarıyla mücadele hız kesmiyor.

 

Sağlık Bakanlığının 2009/44 sayılı Genelgesi doğrultusunda apartman ve sitelerin ortak kullanım alanları olan merdiven boşluğu, asansör, spor salonu, toplantı salonu gibi kapalı mekânlarında sigara ve tütün ürünlerinin kullanılması yasaklanmıştır.

 

Denizli Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu da alınan karar gereği apartman ve sitelerin kapalı alanlarında sigara içilmesinin yasak olduğunu gösteren uyarı levhalarının asılması zorunlu hale geldi. Tütün denetleme ekipleri tarafından site ve apartmanlar zaman zaman denetlenerek karara uymayan yönetimlere işlem yapılacak. Ayrıca kapalı ortak alanlarda sigara içtiği tespit edilen kişilere de idari para cezası uygulanacak.

 

Kamu kurumlarının kapalı alanları, eğitim kurumlarının kapalı ve açık alanlarında tütün mamullerinin içilme yasağına yönelik denetimler artırılarak içtiği tespit edilen kişiler hakkında işlem yapılacak.

 

Diğer yandan restaurant, kafe, kahvehane gibi hizmet sunumu yapılan işletmelerde yapılan denetimlerde sürdürülüyor. Özellikle sigara içilmesi için ayrılmış açılır kapanır alanlarda alanın sürekli açık durma zorunluluğu getirildi. Denetimde sabit olarak açık olmadığı tespit edilen işletmelere de işlem yapılacak.

 

Dumansız Hava Sahası Uygulaması ile özellikle sigara içmeyen bebek, çocuk, hamile gibi özellik arz eden kişiler başta olmak üzere vatandaşlarımızın pasif içicilikten kaynaklanan zararlardan korunması ve toplumumuzda sigara içme oranının azaltılması amaçlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.