Başkan Zolan; "Avdan Termik Santrali Projesi'nin iptali Denizli'nin başarısıdır"

BÜYÜKŞEHİR 05.06.2020 - 15:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Zolan; "Avdan Termik Santrali Projesi'nin iptali Denizli'nin başarısıdır"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında, İptal edilen Avdan Termik Santrali’ne ilişkin süreci değerlendirdi. Zolan; “Biz 2 kez olumsuz raporu hazırladık. Zararlarını 15 sayfa ile anlattık. Bize 30 sayfa cevap geldi” dedi.   Avdan Termik Santrali’nin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Denizli heyeti ile 2 kez görüştüklerini anlatan Başkan Osman Zolan, “Biz projenin iptal edilmesi için çalıştık. Biz popülizm peşinde değildik. Hep projenin içindeydik. Biz sonuç odaklı çalıştık. Bu konuda kimse bizi tartmaya çalışmasın” dedi.   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Avdan Termik Santral Projesi ile ilgili açıklamaları şöyle:   ÇED RAPORUNDA HASSASİYETİMİZİ BELİRTTİK Avdan Termik Santrali Projesi’nde, Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin hassasiyetini belirttik. ÇED raporu sürecinde bunu yazı ile de ilettik. Projenin askı süreci içerisinde sıkıntılarımızı anlattık.  15 sayfalık rapor hazırladık, bize 30 sayfalık cevap gönderdiler. Biz hiç projenin iptali konusundaki mücadelemizi bırakmadık.   TRİBÜNLERE OYNAMADIK Termik Santral Projesi’nin iptali için Valimiz, AK Parti Milletvekillerimiz, Grup Başkanvekilimiz Çevre Şehircilik Başkanımız Murat Kurum’u ziyaretimizde durumu anlattık, Büyükşehir olarak itiraz yazılarımızı Bakanlığa yazdık, projenin iptali konusunda şifahen söz aldık. Ama biz bu aşamada hiç tribünlere oynamadık. Popülizm peşinde olmadık.  Bu süreçte yaşananları, doğruyu anlatmam gerekiyordu.   KİMSE BİZİ TARTMAYA KALKMASIN Bugünkü toplantımızı yapmamızın sebebi, çevre ile ilgili yaptığımız çalışmaları anlatmak içindi. Sayın Nihat Zeybekci’nin bu dönemde çok gayretleri olmuştur. Projenin iptalinde büyük emeği vardır. Büyükşehir Belediyemizin çok emekleri vardır. Kimse bizi bu konuda tartmaya kalkmasın. Bizim niyetimiz bellidir. Bu da Denizli’dir.   İPTAL, DENİZLİ’NİN BAŞARISIDIR Avdan Termik Santrali Projesi’nin açıklanmasından itibaren, Denizlililer ve sivil toplum kuruluşlarının projenin iptali konusunda yapıcı olarak yoğun çabası olmuştur. Buradan projenin iptali için olumlu tepkiler ortaya koyan tüm Denizli halkına ve sivil toplumu örgütlerine teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin, Denizlililerindir” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında, İptal edilen Avdan Termik Santrali’ne ilişkin süreci değerlendirdi. Zolan; “Biz 2 kez olumsuz raporu hazırladık. Zararlarını 15 sayfa ile anlattık. Bize 30 sayfa cevap geldi” dedi.

 

Avdan Termik Santrali’nin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Denizli heyeti ile 2 kez görüştüklerini anlatan Başkan Osman Zolan, “Biz projenin iptal edilmesi için çalıştık. Biz popülizm peşinde değildik. Hep projenin içindeydik. Biz sonuç odaklı çalıştık. Bu konuda kimse bizi tartmaya çalışmasın” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Avdan Termik Santral Projesi ile ilgili açıklamaları şöyle:

 

ÇED RAPORUNDA HASSASİYETİMİZİ BELİRTTİK

Avdan Termik Santrali Projesi’nde, Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin hassasiyetini belirttik. ÇED raporu sürecinde bunu yazı ile de ilettik. Projenin askı süreci içerisinde sıkıntılarımızı anlattık.  15 sayfalık rapor hazırladık, bize 30 sayfalık cevap gönderdiler. Biz hiç projenin iptali konusundaki mücadelemizi bırakmadık.

 

TRİBÜNLERE OYNAMADIK

Termik Santral Projesi’nin iptali için Valimiz, AK Parti Milletvekillerimiz, Grup Başkanvekilimiz Çevre Şehircilik Başkanımız Murat Kurum’u ziyaretimizde durumu anlattık, Büyükşehir olarak itiraz yazılarımızı Bakanlığa yazdık, projenin iptali konusunda şifahen söz aldık. Ama biz bu aşamada hiç tribünlere oynamadık. Popülizm peşinde olmadık.  Bu süreçte yaşananları, doğruyu anlatmam gerekiyordu.

 

KİMSE BİZİ TARTMAYA KALKMASIN

Bugünkü toplantımızı yapmamızın sebebi, çevre ile ilgili yaptığımız çalışmaları anlatmak içindi. Sayın Nihat Zeybekci’nin bu dönemde çok gayretleri olmuştur. Projenin iptalinde büyük emeği vardır. Büyükşehir Belediyemizin çok emekleri vardır. Kimse bizi bu konuda tartmaya kalkmasın. Bizim niyetimiz bellidir. Bu da Denizli’dir.

 

İPTAL, DENİZLİ’NİN BAŞARISIDIR

Avdan Termik Santrali Projesi’nin açıklanmasından itibaren, Denizlililer ve sivil toplum kuruluşlarının projenin iptali konusunda yapıcı olarak yoğun çabası olmuştur. Buradan projenin iptali için olumlu tepkiler ortaya koyan tüm Denizli halkına ve sivil toplumu örgütlerine teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin, Denizlililerindir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.