Çakar lambaya hem para cezası hem de trafikten men geliyor

GÜNDEM 06.12.2016 - 07:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çakar lambaya hem para cezası hem de trafikten men geliyor

denizli haber / denizli 20 haber / Çakar lambaya hem para cezası hem de trafikten men geliyor

Trafikte her geçen gün yaygınlaşan, zaman zaman ciddi sorunlara yol açan "çakar lamba"lı sivil plakalı araçlar yetkilileri harekete geçirdi.   İçişleri Bakanlığı, resmi plakalı olmayan ve üzerinde "tepe lambası" ya da çakar lamba bulunan bazı araçların trafikte tehlike oluşturmaya başladığını tespit ederek 2012 yılında bir genelge yayımladı. Genelgede, sadece cankurtaranların, acil hasta taşıyan araçların, hükümlü, sanık veya suçluyu takip eden, emniyet ve asayişi korumak adına olay yerine gitmekte olan zabıta ve polis araçlarının geçiş üstünlüğüne sahip olabileceği belirtildi.   TRAFİKTEN MEN Özellikle araçların ön panjurlarının iç kısmında kırmızı-mavi yanıp sönen çakar lambası, tepe lambası ve sirenlerin yasadışı olarak kullanıldığına dikkat çekilen genelgede, söz konusu cihazların ambulans, itfaiye, polis ve resmi koruma araçlarına takılabileceği kaydedildi. Uyarıları dikkate almayan sürücülere para cezası kesileceği vurgulandı.
denizli haber / denizli 20 haber / Çakar lambaya hem para cezası hem de trafikten men geliyor

Trafikte her geçen gün yaygınlaşan, zaman zaman ciddi sorunlara yol açan "çakar lamba"lı sivil plakalı araçlar yetkilileri harekete geçirdi.

 

İçişleri Bakanlığı, resmi plakalı olmayan ve üzerinde "tepe lambası" ya da çakar lamba bulunan bazı araçların trafikte tehlike oluşturmaya başladığını tespit ederek 2012 yılında bir genelge yayımladı. Genelgede, sadece cankurtaranların, acil hasta taşıyan araçların, hükümlü, sanık veya suçluyu takip eden, emniyet ve asayişi korumak adına olay yerine gitmekte olan zabıta ve polis araçlarının geçiş üstünlüğüne sahip olabileceği belirtildi.

 

TRAFİKTEN MEN

Özellikle araçların ön panjurlarının iç kısmında kırmızı-mavi yanıp sönen çakar lambası, tepe lambası ve sirenlerin yasadışı olarak kullanıldığına dikkat çekilen genelgede, söz konusu cihazların ambulans, itfaiye, polis ve resmi koruma araçlarına takılabileceği kaydedildi. Uyarıları dikkate almayan sürücülere para cezası kesileceği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.