Cam filminde son nokta!

GÜNDEM 19.12.2017 - 08:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Cam filminde son nokta!

Denizlili sürücülerinde merakla beklediği araçlarda cam filmine yönelik karar belli oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın geçen hafta düzenlediği toplantıda cam filmlerine yönelik kararlar alındı. Buna göre araçların camının ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabilecek.   Denizli’de TÜİK verilerine göre, Ekim sonu itibariyle Denizli’deki toplam araç sayısı 390 bin 943 oldu. Denizli’de cam filmi takılabilecek, 188 bin 193 otomobil, 6 bin 906 minibüs, 4 bin 56 otobüs bulunmaktadır. Binlerce Denizlili vatandaş araçlarına cam filmi taktırdı. Geçtiğimiz ayda cam filmi yasak açıklaması ile alınan kararla, takılan cam filmleri söküldü. Tepkiler üzerine yapılan yeni açıklamalarla kafası karışan sürücüler, tekrar araçlarına cam filmi taktırdı. Yapılacak olan yeni düzenlemeyi bekleyen sürücüler ne yapacaklarını şaşırdı. İste yeni cam filmi kararı.    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın geçen hafta düzenlediği toplantıda cam filmi tartışmasına son nokta konuldu. Toplantıda Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 14. maddesinde yapılması planlanan değişiklikler tasarı haline getirildi. Habertürk'ün haberine göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na sunulan tasarıda, "Araçların ön camına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamaz. Sürücünün 180 derece ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan camlara cam filmi ile birlikte camın toplam ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabilir" denildi.   ACİL ÇIKIŞ ŞARTI VAR Tasarıda sürücülerin arkasında kalan camlara film uygulanabileceği kaydedilirken, uygulanan filmle birlikte camın ışık geçirgenliğinin yüzde 70'in altında olabileceği belirtildi. Yolcu taşıma araçlarında acil çıkış camlarına film uygulanamayacağı kaydedildi.

Denizlili sürücülerinde merakla beklediği araçlarda cam filmine yönelik karar belli oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın geçen hafta düzenlediği toplantıda cam filmlerine yönelik kararlar alındı. Buna göre araçların camının ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabilecek.

 

Denizli’de TÜİK verilerine göre, Ekim sonu itibariyle Denizli’deki toplam araç sayısı 390 bin 943 oldu. Denizli’de cam filmi takılabilecek, 188 bin 193 otomobil, 6 bin 906 minibüs, 4 bin 56 otobüs bulunmaktadır. Binlerce Denizlili vatandaş araçlarına cam filmi taktırdı. Geçtiğimiz ayda cam filmi yasak açıklaması ile alınan kararla, takılan cam filmleri söküldü. Tepkiler üzerine yapılan yeni açıklamalarla kafası karışan sürücüler, tekrar araçlarına cam filmi taktırdı. Yapılacak olan yeni düzenlemeyi bekleyen sürücüler ne yapacaklarını şaşırdı. İste yeni cam filmi kararı. 

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın geçen hafta düzenlediği toplantıda cam filmi tartışmasına son nokta konuldu. Toplantıda Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 14. maddesinde yapılması planlanan değişiklikler tasarı haline getirildi. Habertürk'ün haberine göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na sunulan tasarıda, "Araçların ön camına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamaz. Sürücünün 180 derece ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan camlara cam filmi ile birlikte camın toplam ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabilir" denildi.

 

ACİL ÇIKIŞ ŞARTI VAR

Tasarıda sürücülerin arkasında kalan camlara film uygulanabileceği kaydedilirken, uygulanan filmle birlikte camın ışık geçirgenliğinin yüzde 70'in altında olabileceği belirtildi. Yolcu taşıma araçlarında acil çıkış camlarına film uygulanamayacağı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.