Çameli'de çıntar sezonu geç açıldı

DENİZLİ 08.12.2016 - 08:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli'de çıntar sezonu geç açıldı

denizli haber / denizli 20 haber / Çameli'de çıntar sezonu geç açıldı

Denizli Çameli İlçesinde sıkça rastlanan mantar türü olan çıntar, bu yıl yağmurun etkisini fazla göstermemsinden dolayı pek rastlanmazken, Akın İnanç  isimli vatandaşın Çameli dağlarında bulduğu çıntar haberi yüzleri güldürdü.   Çameli'de  sonbahar aylarından meşe ve çam ağaçlarının diplerinde sıkça rastlanan çıntar, havaların yağışlı olmamasından dolayı bölge halkı tarafından bu sene çıkmaz düşüncesi yer edinirken, bir vatandaşın çıntar bulması yüzleri güldürdü.   Akpınar Mahallesi'nde ikamet eden Akın İnanç, çıntar aramak için çıktığı Çameli dağlarında bulduğu çıntarlarla dönünce, bu yıl çıntar çıkmaz düşüncesini ortadan kaldırdı. İnanç, "Sizde Çıntar bulmak istiyorsanız sepetinizi ve çapanızı alıp Çameli'nin Dağlarında çıntar arayabilirsiniz; Etten daha faydalı olduğunu belirttiği, yiyenlerin ise çok lezzetli olduğunu söylediği çıntarın bazı rahatsızlıklara da iyi geldiğini Belirten İnanç, çıntar aynı zamanda rejim yemeği olarak da tüketiliyor" dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / Çameli'de çıntar sezonu geç açıldı

Denizli Çameli İlçesinde sıkça rastlanan mantar türü olan çıntar, bu yıl yağmurun etkisini fazla göstermemsinden dolayı pek rastlanmazken, Akın İnanç  isimli vatandaşın Çameli dağlarında bulduğu çıntar haberi yüzleri güldürdü.

 

Çameli'de  sonbahar aylarından meşe ve çam ağaçlarının diplerinde sıkça rastlanan çıntar, havaların yağışlı olmamasından dolayı bölge halkı tarafından bu sene çıkmaz düşüncesi yer edinirken, bir vatandaşın çıntar bulması yüzleri güldürdü.

 

Akpınar Mahallesi'nde ikamet eden Akın İnanç, çıntar aramak için çıktığı Çameli dağlarında bulduğu çıntarlarla dönünce, bu yıl çıntar çıkmaz düşüncesini ortadan kaldırdı. İnanç, "Sizde Çıntar bulmak istiyorsanız sepetinizi ve çapanızı alıp Çameli'nin Dağlarında çıntar arayabilirsiniz; Etten daha faydalı olduğunu belirttiği, yiyenlerin ise çok lezzetli olduğunu söylediği çıntarın bazı rahatsızlıklara da iyi geldiğini Belirten İnanç, çıntar aynı zamanda rejim yemeği olarak da tüketiliyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.