Çameli’de telefon dolandırıcılığı uyarısı

ASAYİŞ 08.08.2019 - 16:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Çameli’de telefon dolandırıcılığı uyarısı

Çameli’de güvenlik güçleri vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda uyardı. Son zamanlarda Denizli’nin bazı ilçelerinde telefon dolandırıcılarının ağına düşürerek parasını kaptıran vatandaşlar olduğu belirtilerek dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.   İlçe Emniyet birimleri telefonla arayıp kendisini polis, savcı diye tanıtanlara bu yolla sizlerden para veya değerli eşyalar isteyen şahıslara inanmayın dedi.   Çameli Emniyet Müdürlüğü ve Çameli İlçe Jandarma Komutanlığı, dolandırıcılığı meslek haline getirmiş kişiler tarafından ikna edici konuşmalarla vatandaşları dolandırma girişimi olaylarında yaşanan artışa dikkat çekti. Son zamanlarda Denizli ve çevre ilçelerde artış gösteren telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.   Tavas da yaşan dolandırıcılık olayı ile ilgili 3 kişinin yakalandığı ve soruşturmasının devam etti belirtilirken, gerçek polis ve savcının telefonla arayıp para veya altın sormayacağı belirtildi. Gerçek polis ve savcı telefonla operasyon yapmaz. Gerçek polis ve savcı sizi en yakın karakola veya emniyet müdürlüğüne çağırır ifadelerine yer verildi.   Güvenlik birimlerince yapılan açıklamada; “Üzerinden yeni hesaplar açılmış, bu hesaplar örgüt tarafından kullanılıyor diyerek sizi kandırmaya çalışırlar. Devamlı olarak size telsiz sesi dinletirler, ülke menfaatini ve şehitleri anlatırlar. Bu şahıslar sizi arayıp paranızı veya altınınızı sorarlar. Bankadaki bütün paranızı çektirirler... Bankada telefonda kendilerine ‘oğlum’ demenizi isterler. Çektiğiniz parayı veya yanınıza aldığınız altınları bir yere bırakmanızı ya da hesaba yatırmanızı isterler. Bunlar dolandırıcıdır, inanmayın denildi.

Çameli’de güvenlik güçleri vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda uyardı. Son zamanlarda Denizli’nin bazı ilçelerinde telefon dolandırıcılarının ağına düşürerek parasını kaptıran vatandaşlar olduğu belirtilerek dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

 

İlçe Emniyet birimleri telefonla arayıp kendisini polis, savcı diye tanıtanlara bu yolla sizlerden para veya değerli eşyalar isteyen şahıslara inanmayın dedi.

 

Çameli Emniyet Müdürlüğü ve Çameli İlçe Jandarma Komutanlığı, dolandırıcılığı meslek haline getirmiş kişiler tarafından ikna edici konuşmalarla vatandaşları dolandırma girişimi olaylarında yaşanan artışa dikkat çekti. Son zamanlarda Denizli ve çevre ilçelerde artış gösteren telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

 

Tavas da yaşan dolandırıcılık olayı ile ilgili 3 kişinin yakalandığı ve soruşturmasının devam etti belirtilirken, gerçek polis ve savcının telefonla arayıp para veya altın sormayacağı belirtildi. Gerçek polis ve savcı telefonla operasyon yapmaz. Gerçek polis ve savcı sizi en yakın karakola veya emniyet müdürlüğüne çağırır ifadelerine yer verildi.

 

Güvenlik birimlerince yapılan açıklamada; “Üzerinden yeni hesaplar açılmış, bu hesaplar örgüt tarafından kullanılıyor diyerek sizi kandırmaya çalışırlar. Devamlı olarak size telsiz sesi dinletirler, ülke menfaatini ve şehitleri anlatırlar. Bu şahıslar sizi arayıp paranızı veya altınınızı sorarlar. Bankadaki bütün paranızı çektirirler... Bankada telefonda kendilerine ‘oğlum’ demenizi isterler. Çektiğiniz parayı veya yanınıza aldığınız altınları bir yere bırakmanızı ya da hesaba yatırmanızı isterler. Bunlar dolandırıcıdır, inanmayın denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.