Çameli'de Tur Kayağı Eğitimi Başladı

SPOR 01.01.2017 - 11:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli'de Tur Kayağı Eğitimi Başladı

Denizli Çameli İlçesi'nde 7 den 77 ye herkesin alabileceği tur kayağı (dağ kayağı) eğitimini, 40 yıllık dağcı ve tur kayağı eğitmeni Akay Dağcılık Kulübü Başkanı Ahmet Nuri Öztürk veriyor.

Denizli'ye özelliklede Çameli ilçesine yağan yoğun kar nedeni ile, Tur (dağ) kayağında mekanik tesis teleferik ve ezilmiş sıkıştırılmış kara ihtiyaç olmadığını belirten Öztürk, bu fırsatı değerlendirmek gerektiğini belirtti.     Öztürk, " Bol karda dağ kayağı ile akrobasi de mümkündür . TV belgesellerinde gördüğümüz çığ ile hareket edip çığın önünden kaçan kayakçılar dağ kayakçısıdır.İlçemizin kış turizmine açılması için dağ kayakçılığını öğrenmek ve yaşamak ayağımıza gelen önemli bir fırsattır. Oğlum Yıldırım Beyazıt Öztürk (Alpin Outdoor ) da profesyonel hem heliksi ci hem de dağ kayakçısıdır.  Tur kayağında dağ zirvelerine çıkarken ayağınıza taktığınız tur kayağını çıkarmadan tırmanırsınız ve inişte ustalığınıza ve tecrübenize bağlı akrobatik hareketlerle inersiniz. Çameli'ye kar yağdığında tur kayağını evinizden ayağınıza takıp dilediğiniz yerden kayma ve evinize ayağınızda dağ kayağı ile dönme lüksünü yaşayabilirsiniz" dedi.     Heliksi'de (helikopter sizi dağ zirvesine koyar) dağ kayağı kullanıldığını belirten Öztürk, Karkın ve Ak dağ'ın dağ kayağı ve heliski için uygun olduğunu dile getirdi.   Tur Kayağı'nı Türkiye'de eğitimini veren olmadığını olsa bile yok denecek kadar az olduğu söyleniyor. Tur kayağını öğrenmek isteyenlerin Çameli'de bulunan Ahmet Nuri Öztürk'den yardım alabilecekleri belirtildi.    
Denizli Çameli İlçesi'nde 7 den 77 ye herkesin alabileceği tur kayağı (dağ kayağı) eğitimini, 40 yıllık dağcı ve tur kayağı eğitmeni Akay Dağcılık Kulübü Başkanı Ahmet Nuri Öztürk veriyor.

Denizli'ye özelliklede Çameli ilçesine yağan yoğun kar nedeni ile, Tur (dağ) kayağında mekanik tesis teleferik ve ezilmiş sıkıştırılmış kara ihtiyaç olmadığını belirten Öztürk, bu fırsatı değerlendirmek gerektiğini belirtti.

 

Ahmet Nuri Öztürk

 

Öztürk, " Bol karda dağ kayağı ile akrobasi de mümkündür . TV belgesellerinde gördüğümüz çığ ile hareket edip çığın önünden kaçan kayakçılar dağ kayakçısıdır.İlçemizin kış turizmine açılması için dağ kayakçılığını öğrenmek ve yaşamak ayağımıza gelen önemli bir fırsattır. Oğlum Yıldırım Beyazıt Öztürk (Alpin Outdoor ) da profesyonel hem heliksi ci hem de dağ kayakçısıdır. 


Tur kayağında dağ zirvelerine çıkarken ayağınıza taktığınız tur kayağını çıkarmadan tırmanırsınız ve inişte ustalığınıza ve tecrübenize bağlı akrobatik hareketlerle inersiniz.
Çameli'ye kar yağdığında tur kayağını evinizden ayağınıza takıp dilediğiniz yerden kayma ve evinize ayağınızda dağ kayağı ile dönme lüksünü yaşayabilirsiniz" dedi.

 

 

Heliksi'de (helikopter sizi dağ zirvesine koyar) dağ kayağı kullanıldığını belirten Öztürk, Karkın ve Ak dağ'ın dağ kayağı ve heliski için uygun olduğunu dile getirdi.

 

Tur Kayağı'nı Türkiye'de eğitimini veren olmadığını olsa bile yok denecek kadar az olduğu söyleniyor. Tur kayağını öğrenmek isteyenlerin Çameli'de bulunan Ahmet Nuri Öztürk'den yardım alabilecekleri belirtildi.


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.