CHP İl Başkanı Akbaba: Hayri Dev’in ölümü bizi üzdü

DENİZLİ 18.07.2018 - 11:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP İl Başkanı Akbaba: Hayri Dev’in ölümü bizi üzdü

Denizli’nin ünlü usta sanatçısı Hayri Dev’in ölümü yediden yetmişe herkesi üzdü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Avukat Mahir Akbaba, taziye metni yayınladı.   UNESCO'da ‘Yaşayan insan kültür hazinesi olarak sıfatlandırılan Hayri Dev bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü Denizli Pamukkale Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. 85 yaşında hayata veda eden Hayri Dev’in ölümü ile ilgili taziyeler yayınlanmaya başlandı. CHP Denizli İl Başkanı Avukat Akbaba bir taziye yayınlayarak Hayri Dev’in ölütmüne olan üzüntüsünü dile getirdi. Akbaba, “Denizli Folklorunun renkli siması olan ve UNESCO tarafından yaşayan insan kültür hazinesi olarak sıfatlandırılan Hayri Dev'in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. İlimiz ve ülkemizin kültürel değerlerinden renkli bir şahsiyetin kaybından üzüntü duyuyoruz. Büyük usta Hayri Dev'e rahmet yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.   Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Çameli Gökçeyaka Mahallesi Boyalı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.  

Denizli’nin ünlü usta sanatçısı Hayri Dev’in ölümü yediden yetmişe herkesi üzdü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Avukat Mahir Akbaba, taziye metni yayınladı.

 

UNESCO'da ‘Yaşayan insan kültür hazinesi olarak sıfatlandırılan Hayri Dev bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü Denizli Pamukkale Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. 85 yaşında hayata veda eden Hayri Dev’in ölümü ile ilgili taziyeler yayınlanmaya başlandı. CHP Denizli İl Başkanı Avukat Akbaba bir taziye yayınlayarak Hayri Dev’in ölütmüne olan üzüntüsünü dile getirdi. Akbaba, “Denizli Folklorunun renkli siması olan ve UNESCO tarafından yaşayan insan kültür hazinesi olarak sıfatlandırılan Hayri Dev'in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. İlimiz ve ülkemizin kültürel değerlerinden renkli bir şahsiyetin kaybından üzüntü duyuyoruz. Büyük usta Hayri Dev'e rahmet yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Çameli Gökçeyaka Mahallesi Boyalı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.