Çocuk istismarı olayına yayın yasağı

DENİZLİ 27.12.2019 - 08:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çocuk istismarı olayına yayın yasağı

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde meydana gelen özel bir yurtta çocuk istismarı olayı ile ilgili Çivril Sulh Ceza Hakimliği’nin mahkeme kararıyla yayın yasağı getirildi.   Çivril Sulh Ceza Hakimliği tarafından mahkemenin kararıyla haber merkezimize ve haberi yayınlayan tüm haber sitelerine elektronik posta yoluyla, ilçede meydana gelen çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin ilk yayınlanan haber ve ardından Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamasına yer verilen içeriğin yayından kaldırılmasına ve erişimine engellenmesine ilişkin tebliğde bulunuldu. Tebliğin tarafımıza ulaşmasının ardından yaşanan istismar olayı ile ilgili haberlerimizi sitemizden kaldırdık.   Söz konusu mahkeme kararıyla elektronik posta yoluyla yapılan tebliğ şöyle;   Sayın Yetkili, Bilindiği üzere, 5651 sayılı  “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”  23/05/2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye’de İnternet içerik düzenlemeleri konusunda yetkili kamu kurumudur. 6639 sayılı Kanunun 29.maddesi ile 5651 sayılı Kanuna eklenen, 15/04/2015 tarih ve 29327 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 8/A maddesi uyarınca; Kurumumuza, aşağıda yer verilen internet adresindeki içeriğin çıkarılmasına ve erişimin engellenmesine yönelik Hâkimlik kararı gönderilmiştir. 5651 sayılı Kanunun 8/A. maddesinin 1.fıkrasını son cümlesi gereğince kararın gereği, tarafınızca derhal ve en geç kararın bildirilmesi anından itibaren dört saat içinde yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu nedenlerle; aşağıda belirtilen internet adresindeki içeriğin derhal ve en geç dört saat içinde çıkarılması, aksi takdirde erişimi engelleme işlemi tesis edilerek 5651 sayılı Kanunun 8/A maddesindeki hükümler gereğince hakkınızda adli ve idari işlem başlatılacağı hususları ihtar olunur. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde meydana gelen özel bir yurtta çocuk istismarı olayı ile ilgili Çivril Sulh Ceza Hakimliği’nin mahkeme kararıyla yayın yasağı getirildi.

 

Çivril Sulh Ceza Hakimliği tarafından mahkemenin kararıyla haber merkezimize ve haberi yayınlayan tüm haber sitelerine elektronik posta yoluyla, ilçede meydana gelen çocuğa cinsel istismar olayına ilişkin ilk yayınlanan haber ve ardından Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamasına yer verilen içeriğin yayından kaldırılmasına ve erişimine engellenmesine ilişkin tebliğde bulunuldu. Tebliğin tarafımıza ulaşmasının ardından yaşanan istismar olayı ile ilgili haberlerimizi sitemizden kaldırdık.

 

Söz konusu mahkeme kararıyla elektronik posta yoluyla yapılan tebliğ şöyle;

 

Sayın Yetkili,


Bilindiği üzere, 5651 sayılı  “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”  23/05/2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye’de İnternet içerik düzenlemeleri konusunda yetkili kamu kurumudur.


6639 sayılı Kanunun 29.maddesi ile 5651 sayılı Kanuna eklenen, 15/04/2015 tarih ve 29327 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 8/A maddesi uyarınca; Kurumumuza, aşağıda yer verilen internet adresindeki içeriğin çıkarılmasına ve erişimin engellenmesine yönelik Hâkimlik kararı gönderilmiştir.


5651 sayılı Kanunun 8/A. maddesinin 1.fıkrasını son cümlesi gereğince kararın gereği, tarafınızca derhal ve en geç kararın bildirilmesi anından itibaren dört saat içinde yerine getirilmesi gerekmektedir.


Bu nedenlerle; aşağıda belirtilen internet adresindeki içeriğin derhal ve en geç dört saat içinde çıkarılması, aksi takdirde erişimi engelleme işlemi tesis edilerek 5651 sayılı Kanunun 8/A maddesindeki hükümler gereğince hakkınızda adli ve idari işlem başlatılacağı hususları ihtar olunur.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.