Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Af Tartışmalarıyla İlgili Yeni Açıklama

GÜNDEM 16.10.2018 - 17:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Af Tartışmalarıyla İlgili Yeni Açıklama

Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Af konusunun mahşeri vicdana uygun bir düzenleme haline getirilmesi talimatı verdim" dedi.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuştu. MHP'nin af teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Maşeri vicdana uygun bir düzenleme haline getirilmesi talimatı verdim" dedi.   Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "FETÖ'nün adalet teşkilatındaki militanlarının kökünü kazıyoruz. Daha var, kazıdık demiyorum kazıyoruz. Bunlar vücuttaki virüsler gibi temizleyeceğiz. Diğer kurumlarımız gibi yargımızın içinde de kamplaşmalara, hizipleşmelere hele hele yasa dışı örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceğiz.   "AF KONUSUNDA BAKANLIK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR" Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha artırmıştır. Arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıkları sürdürüyor. Biz yürütme olarak bu hazırlığı yapmakla sorumluyuz. Nihai tasarruf milletvekillerimize ait. Milletin yüreğini yaralayanların adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmayacağı bir düzenleme yapılmalı.  

Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Af konusunun mahşeri vicdana uygun bir düzenleme haline getirilmesi talimatı verdim" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuştu. MHP'nin af teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Maşeri vicdana uygun bir düzenleme haline getirilmesi talimatı verdim" dedi.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"FETÖ'nün adalet teşkilatındaki militanlarının kökünü kazıyoruz. Daha var, kazıdık demiyorum kazıyoruz. Bunlar vücuttaki virüsler gibi temizleyeceğiz. Diğer kurumlarımız gibi yargımızın içinde de kamplaşmalara, hizipleşmelere hele hele yasa dışı örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceğiz.

 

"AF KONUSUNDA BAKANLIK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR"

Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha artırmıştır. Arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıkları sürdürüyor. Biz yürütme olarak bu hazırlığı yapmakla sorumluyuz. Nihai tasarruf milletvekillerimize ait. Milletin yüreğini yaralayanların adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmayacağı bir düzenleme yapılmalı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.