Denizli 15 Temmuz'u Unutmadı!

DENİZLİ 16.07.2018 - 01:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli 15 Temmuz'u Unutmadı!

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde Denizlili vatandaşlar 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplandı. Vatandaşlar, hain darbe gecesinde kalleşçe saldırı sonrası hayatlarını kaybeden şehitleri anarken bir taraftan da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü kutladı.   15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişimi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlar, tüm Türkiye'de olduğu gibi bugün Denizli'de meydanları doldurdu.   15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü adı altında kutlama ve anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyon ile kutlandı. Vatandaşla 19.00 sularında meydanları doldurmaya başladı. Daha sonra güvenlik nedeniyle, boşaltılan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı, yapılan kontrollerin ardından vatandaşlar alana alındı.     Denizlililer iki yıl önce olduğu gibi aynı ruh ile meydanlarda darbecilere lanet ederken şehitleri rahmet ile andı. Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçelerin yanı sıra vakıfların ve hayırseverlerin açtığı standartlarda vatandaşlara ikramda bulunuldu. Coşkulu geçen kutlama töreninde, 15 Temmuz darbe gecesinde yaşanan olayların konu aldığı sinevizyon gösterilerini Denizlili vatandaşlar dikkatlice izledi. Vatandaşlar akşam ve yatsı namazında Çınar Yeni Cami'yi hıınca hınç doldurdu. Camiye sığmayan vatandaşlar caminin dışına taştı. Namazlar kılındı dualar edildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunda meydandakiler ve bazı vatandaşların oturmak için kullandıkları bahçelerde ve kafelerdeki vatandaşlar ayağa kalkarak saygı duruşunda bulundu.     Programın ilerleyen saatlerde son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Milletvekili Cahit Özkan ve o gecenin Denizli'de baş kahramanlarından olan Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, o gece yaşanan olayları konu alan konuşma gerçekleştirdi.   Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından, Denizli semalarında Sala'lar yankılandı. Okunan Sala'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın yaptığı dua sonrası resmi program sona erdi. Bazı vatandaşlar iki yıl önce olduğu gibi nöbet için meydandan ayrılmadığı gözlendi.  

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde Denizlili vatandaşlar 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplandı. Vatandaşlar, hain darbe gecesinde kalleşçe saldırı sonrası hayatlarını kaybeden şehitleri anarken bir taraftan da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü kutladı.

 

15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişimi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlar, tüm Türkiye'de olduğu gibi bugün Denizli'de meydanları doldurdu.

 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü adı altında kutlama ve anma programı Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyon ile kutlandı. Vatandaşla 19.00 sularında meydanları doldurmaya başladı. Daha sonra güvenlik nedeniyle, boşaltılan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı, yapılan kontrollerin ardından vatandaşlar alana alındı.

 

 

Denizlililer iki yıl önce olduğu gibi aynı ruh ile meydanlarda darbecilere lanet ederken şehitleri rahmet ile andı. Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçelerin yanı sıra vakıfların ve hayırseverlerin açtığı standartlarda vatandaşlara ikramda bulunuldu. Coşkulu geçen kutlama töreninde, 15 Temmuz darbe gecesinde yaşanan olayların konu aldığı sinevizyon gösterilerini Denizlili vatandaşlar dikkatlice izledi. Vatandaşlar akşam ve yatsı namazında Çınar Yeni Cami'yi hıınca hınç doldurdu. Camiye sığmayan vatandaşlar caminin dışına taştı. Namazlar kılındı dualar edildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunda meydandakiler ve bazı vatandaşların oturmak için kullandıkları bahçelerde ve kafelerdeki vatandaşlar ayağa kalkarak saygı duruşunda bulundu.

 

 

Programın ilerleyen saatlerde son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Milletvekili Cahit Özkan ve o gecenin Denizli'de baş kahramanlarından olan Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, o gece yaşanan olayları konu alan konuşma gerçekleştirdi.

 

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından, Denizli semalarında Sala'lar yankılandı. Okunan Sala'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın yaptığı dua sonrası resmi program sona erdi. Bazı vatandaşlar iki yıl önce olduğu gibi nöbet için meydandan ayrılmadığı gözlendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.