Denizli 2019 Yılı Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

ASAYİŞ 12.12.2018 - 11:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli 2019 Yılı Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Araç gruplarına ve sürücülerin hasar geçmişine göre, 2019 Ocak ayından itibaren uygulanacak trafik sigortası primleri belli oldu.

Denizli'de hangi basamak için sürücüler ne kadar trafik sigortası ödeyecek? İşte 2019 yılı için binek otomobillerde geçerli olacak trafik sigortası primleri... Önemli bilgi: Trafik sigortalarında ilk kez trafiğe çıkanlar 4. basamakta kabul edilirken, son 3 yılda hiç kaza yapmamış olanlar 7. basamakta, çok kaza yapanlar ise 1. basamakta değerlendiriliyor. 1. Basamak: 2783 TL 4. Basamak: 1113 TL  7. Basamak: 612 TL Zorunlu Trafik Sigortası Nedir? Zorunlu trafik sigortası nedir? sorusuna kısa bir tanımlama yapmamız gerekirse, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır diyebiliriz. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Bu sigorta çeşidi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir. Zorunlu trafik sigortası yapıldığı aracın zararını karşılamaz, sadece zarar verdiği diğer aracın zararını karşılar. Zorunlu Trafik Sigortasını Yaptırmamanın Cezaları Nelerdir? Zorunlu trafik sigortası olmayan ya da süresi sona ermiş araçlar görüldükleri yerde trafiğe çıkması engellenecek şekilde işlem yapılır (bağlanır). Her araç sahibi zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ve sigorta süresi sona ermeden yeniletmekten sorumludur. Zorunlu olan bu sigortayı yaptırmayanların araçları trafik şubelerinin otoparklarına alınır. Yani bir ceza ödeyerek yola devam etmek mümkün değildir. Araç anında trafikten men edilir. Bunun sonrasında aracı geri almak pek kolay değildir. Aracı almak için trafik sigortasının mutlaka yapılması gerekir. Aracın bulunduğu otoparka gidilerek görevli memurlara durum haber verilir. Belgenin tebliğ edilmesi şarttır. Bundan sonra da araç sigortasız olarak trafiğe çıktığı için para cezası ödenir. Aracın otoparkta kaldığı her gün için de otoparka ücret ödenmesi gerekmektedir.
Araç gruplarına ve sürücülerin hasar geçmişine göre, 2019 Ocak ayından itibaren uygulanacak trafik sigortası primleri belli oldu.

Denizli'de hangi basamak için sürücüler ne kadar trafik sigortası ödeyecek? İşte 2019 yılı için binek otomobillerde geçerli olacak trafik sigortası primleri...

Önemli bilgi: Trafik sigortalarında ilk kez trafiğe çıkanlar 4. basamakta kabul edilirken, son 3 yılda hiç kaza yapmamış olanlar 7. basamakta, çok kaza yapanlar ise 1. basamakta değerlendiriliyor.

1. Basamak: 2783 TL
4. Basamak: 1113 TL 
7. Basamak: 612 TL

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortası nedir? sorusuna kısa bir tanımlama yapmamız gerekirse, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır diyebiliriz.

Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Bu sigorta çeşidi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir. Zorunlu trafik sigortası yapıldığı aracın zararını karşılamaz, sadece zarar verdiği diğer aracın zararını karşılar.

Zorunlu Trafik Sigortasını Yaptırmamanın Cezaları Nelerdir?

Zorunlu trafik sigortası olmayan ya da süresi sona ermiş araçlar görüldükleri yerde trafiğe çıkması engellenecek şekilde işlem yapılır (bağlanır). Her araç sahibi zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ve sigorta süresi sona ermeden yeniletmekten sorumludur.

Zorunlu olan bu sigortayı yaptırmayanların araçları trafik şubelerinin otoparklarına alınır. Yani bir ceza ödeyerek yola devam etmek mümkün değildir. Araç anında trafikten men edilir. Bunun sonrasında aracı geri almak pek kolay değildir. Aracı almak için trafik sigortasının mutlaka yapılması gerekir. Aracın bulunduğu otoparka gidilerek görevli memurlara durum haber verilir. Belgenin tebliğ edilmesi şarttır. Bundan sonra da araç sigortasız olarak trafiğe çıktığı için para cezası ödenir. Aracın otoparkta kaldığı her gün için de otoparka ücret ödenmesi gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.