Denizli Barosu’nun 46. Olağan Genel Kurulu başladı.

GÜNDEM 13.10.2018 - 14:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Barosu’nun 46. Olağan Genel Kurulu başladı.

Denizli Barosu’nun 46. Olağan Genel Kurulu, Baro’nun Adalet Mahallesi’ndeki hizmet binasında başladı.2 gün sürecek kurulda mevcut başkan Müjdat İlhan ve eski başkanlardan Adil Demir yarışıyor.   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda avukat olan Osman Zolan'ın katıldığı Genel Kurul’da Yıldırım Aycan başkanlığındaki divanda İbrahim Açıkgöz, Fatma Atıcı Batcan ve Sibel Sarman görev aldı.     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul'da açılış konuşmasını Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan yaptı. Pazar günü bir demokrasi şöleni yaşayacaklarını belirten Baro Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Barosu’nda kayıtlı 1.173 avukatın görev yaptığını, 22 komisyonun aktif çalışma içinde olduğunu, bu komisyonlarda da 354 avukatın görev yaptığını kaydetti.   Konuşmasında 15 Temmuz sürecine de değinin Müjdat İlhan, “OHAL kararı bizi birçok sorunla karşı karşıya bıraktı. Savunma mesleğimizi icra ederken karşılaştığımız her sorunda vatandaşların da hakları ellerinden alındı” dedi.   Baro Başkanı İlhan, konuşmasının devamında  “Hukukun üstünlüğü öncelikli olmazsa, hiç kimse bu ülkede güvende olmaz. Bizim en fazla dile getirdiğimiz konu bu. Yerel ya da ulusal toplantılarda bunun altını sürekli çiziyoruz. Gerektiğinde de Türkiye Barolar Birliği’ne bu sorunları iletiyoruz” diye konuştu.   İlhan’ın konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kısa bir konuşma yaptı. Zolan, “Bir avukat olarak yanınızda olmak istedim. Yoğun belediye çalışmaları arasında benim için bir oksijen oldu. Belediye olarak Baro Başkanlığı’nın her zaman yanındayız, destekçisiyiz” dedi.   Denizli Barosu’nun Genel Kurulu'nda ilk gün, faaliyet raporlarının okunmasıyla tamamlandı. Genel Kurul'da mevcut başkan Müjdat İlhan ile Adil Demir yarışacak. Denizli Barosu’nun Adalet Mahallesi’ndeki hizmet binasında ikinci gününde ise Denizli Barosu’nun 11 kişilik yönetim kurulu oylarla belirlenecek. Denizli Barosu Başkanlığı’nı yürüten Müjdat İlhan, 3 dönemdir bu görevi yürütüyor. Denizli Barosu’nda 2002 yılında Yıldırım Aycan’ın ardından başkanlık görevine getirilen Adil Demir ise geçirdiği 5 seçimi de zaferle tamamlayıp 9 yıl denizli Baro Başkanlığı görevini yürüttü. Denizli Barosu’na kayıtlı 1173 avukat hafta sonu yeni başkanını belirlemek için sandık başında olacak.

Denizli Barosu’nun 46. Olağan Genel Kurulu, Baro’nun Adalet Mahallesi’ndeki hizmet binasında başladı.2 gün sürecek kurulda mevcut başkan Müjdat İlhan ve eski başkanlardan Adil Demir yarışıyor.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda avukat olan Osman Zolan'ın katıldığı Genel Kurul’da Yıldırım Aycan başkanlığındaki divanda İbrahim Açıkgöz, Fatma Atıcı Batcan ve Sibel Sarman görev aldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul'da açılış konuşmasını Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan yaptı.

Pazar günü bir demokrasi şöleni yaşayacaklarını belirten Baro Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Barosu’nda kayıtlı 1.173 avukatın görev yaptığını, 22 komisyonun aktif çalışma içinde olduğunu, bu komisyonlarda da 354 avukatın görev yaptığını kaydetti.

 

Konuşmasında 15 Temmuz sürecine de değinin Müjdat İlhan, “OHAL kararı bizi birçok sorunla karşı karşıya bıraktı. Savunma mesleğimizi icra ederken karşılaştığımız her sorunda vatandaşların da hakları ellerinden alındı” dedi.

 

Baro Başkanı İlhan, konuşmasının devamında  “Hukukun üstünlüğü öncelikli olmazsa, hiç kimse bu ülkede güvende olmaz. Bizim en fazla dile getirdiğimiz konu bu. Yerel ya da ulusal toplantılarda bunun altını sürekli çiziyoruz. Gerektiğinde de Türkiye Barolar Birliği’ne bu sorunları iletiyoruz” diye konuştu.

 

İlhan’ın konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kısa bir konuşma yaptı. Zolan, “Bir avukat olarak yanınızda olmak istedim. Yoğun belediye çalışmaları arasında benim için bir oksijen oldu. Belediye olarak Baro Başkanlığı’nın her zaman yanındayız, destekçisiyiz” dedi.

 

Denizli Barosu’nun Genel Kurulu'nda ilk gün, faaliyet raporlarının okunmasıyla tamamlandı.

Genel Kurul'da mevcut başkan Müjdat İlhan ile Adil Demir yarışacak. Denizli Barosu’nun Adalet Mahallesi’ndeki hizmet binasında ikinci gününde ise Denizli Barosu’nun 11 kişilik yönetim kurulu oylarla belirlenecek. Denizli Barosu Başkanlığı’nı yürüten Müjdat İlhan, 3 dönemdir bu görevi yürütüyor. Denizli Barosu’nda 2002 yılında Yıldırım Aycan’ın ardından başkanlık görevine getirilen Adil Demir ise geçirdiği 5 seçimi de zaferle tamamlayıp 9 yıl denizli Baro Başkanlığı görevini yürüttü. Denizli Barosu’na kayıtlı 1173 avukat hafta sonu yeni başkanını belirlemek için sandık başında olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.