Denizli’de 35 firmaya atık su ve baca gazı emisyonu incelemesi

DENİZLİ 09.10.2019 - 09:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli’de 35 firmaya atık su ve baca gazı emisyonu incelemesi

Denizli’de sanayi tesislerinden kaynaklı atıksu ve baca gazı emisyonları ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen denetim ve inceleme faaliyetleri, kapsamında 35 firma incelemeye alındı.   Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Büyük Menderes Nehrinin ana kolu Çürüksu Çayı ve Pınarkent bölgesindeki 32 firma, Dalaman Çayı bağlantılı Aligöz Tahliye hattında bulunan 3 firmada incelemeler başlatıldı.       Ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ulaşan şikayetlere istinaden; Denizli sınırları içerisinde faaliyet gösteren sanayi tesislerine ait 21 adet kazan bacasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeterliliği bulunan ölçüm firması tarafından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli gözetiminde baca gazı emisyon ölçümleri gerçekleştirildi.   Yapılan ölçüm sonuçlarına ait Emisyon Ölçüm Raporunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine, İl Müdürlüğünce gerekli değerlendirmeler yapılarak, konularla ilgili müdürlükçe takip edildiği belirtildi.          

Denizli’de sanayi tesislerinden kaynaklı atıksu ve baca gazı emisyonları ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen denetim ve inceleme faaliyetleri, kapsamında 35 firma incelemeye alındı.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Büyük Menderes Nehrinin ana kolu Çürüksu Çayı ve Pınarkent bölgesindeki 32 firma, Dalaman Çayı bağlantılı Aligöz Tahliye hattında bulunan 3 firmada incelemeler başlatıldı.

 

 

 

Ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ulaşan şikayetlere istinaden; Denizli sınırları içerisinde faaliyet gösteren sanayi tesislerine ait 21 adet kazan bacasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeterliliği bulunan ölçüm firması tarafından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli gözetiminde baca gazı emisyon ölçümleri gerçekleştirildi.

 

Yapılan ölçüm sonuçlarına ait Emisyon Ölçüm Raporunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine, İl Müdürlüğünce gerekli değerlendirmeler yapılarak, konularla ilgili müdürlükçe takip edildiği belirtildi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.