Denizli'de ilk Teravih Namazı kaçta kılınacak?

YAŞAM 26.05.2017 - 11:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de ilk Teravih Namazı kaçta kılınacak?

11 ayın sultanı Ramazan ayına saatler kaldı. Bu akşam başlanacak olan teravih namazı ile birlikte müminler Ramazan ayını oruç ve ibadetlerle idrak edecekler. Denizli'de teravih namazı saati kaçta kılınacak sorusu merak konusu oldu.

11 ayın sultanı Ramazan ayına saatler kaldı. Bu akşam başlanacak olan teravih namazı ile birlikte müminler Ramazan ayını oruç ve ibadetlerle idrak edecekler. Denizli'de teravih namazı saati kaçta kılınacak sorusu merak konusu oldu.   Ramazan ayına sayılı saatler  kala ilk teravih namazı günü geldi çattı. Bugün Denizli'de ilk teravih namazı  ibadetini yerine getirecek olanlar için "Diyanet teravih namazı saatlerini" açıkladı. Müslümanlar için en önemli ayların başında gelen Ramazan ayı boyunca teravih ibadetini yerine getirecekler için Denizli'de bugün ilk teravih namazı 21:58'de kılınacak.   İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN? Müslüman cemaati ilk teravih namazını 26 Mayıs Cuma gecesi kılacak. 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının ilk teravih, Ramazan ayından bir gün önce kılınmaya başlıyor.   TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?   Diğer nafile namazlardan teravih namazının kılınışın bir farkı yoktur. Yani iki rekât bir namaz nasıl kılınıyorsa, mesela sabah namazının sünneti diyelim teravih namazının iki rekâtı o şekilde kılınır. Ondan sonraki bütün rekâtlar da bir birinin benzeridir. Sabah namazının iki rekat sünnetini veya farzını ölçü alabiliriz. Teravih namazı yatsı ile vitir arasında kılınmalıdır.   TERAVİH NAMAZI KAÇ REKATTIR?   Hz. Peygamber (S.A.V)'in kıldırmış olduğu Teravih namazlarının kaç rekat olduğu konusunda bir rivayet bulunmamaktadır. Hz. Ömer zamanındaki cemaatle kılınan Teravih namazlarının rekatları konusunda iki rivayet vardır; yirmi rekat, on bir rekat. Hz. Ömer'in dönemiyle ilgili farklı rivayetler; Nevevi ve Ayni tarafından, on bir rekatla ilgili rivayetin Hz. Ömer'in halifeliğinin ilk döneminde kılınan Teravih namazlarıyla ilgili olduğu, sonra Teravihin yirmi rekat olarak yerleştiği ve günümüze kadar da böyle devam ettiği şeklinde açıklanmıştır. Teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.  
11 ayın sultanı Ramazan ayına saatler kaldı. Bu akşam başlanacak olan teravih namazı ile birlikte müminler Ramazan ayını oruç ve ibadetlerle idrak edecekler. Denizli'de teravih namazı saati kaçta kılınacak sorusu merak konusu oldu.

11 ayın sultanı Ramazan ayına saatler kaldı. Bu akşam başlanacak olan teravih namazı ile birlikte müminler Ramazan ayını oruç ve ibadetlerle idrak edecekler. Denizli'de teravih namazı saati kaçta kılınacak sorusu merak konusu oldu.

 

Ramazan ayına sayılı saatler  kala ilk teravih namazı günü geldi çattı. Bugün Denizli'de ilk teravih namazı  ibadetini yerine getirecek olanlar için "Diyanet teravih namazı saatlerini" açıkladı. Müslümanlar için en önemli ayların başında gelen Ramazan ayı boyunca teravih ibadetini yerine getirecekler için Denizli'de bugün ilk teravih namazı 21:58'de kılınacak.

 

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN?



Müslüman cemaati ilk teravih namazını 26 Mayıs Cuma gecesi kılacak. 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının ilk teravih, Ramazan ayından bir gün önce kılınmaya başlıyor.

 

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

 

Diğer nafile namazlardan teravih namazının kılınışın bir farkı yoktur. Yani iki rekât bir namaz nasıl kılınıyorsa, mesela sabah namazının sünneti diyelim teravih namazının iki rekâtı o şekilde kılınır. Ondan sonraki bütün rekâtlar da bir birinin benzeridir. Sabah namazının iki rekat sünnetini veya farzını ölçü alabiliriz. Teravih namazı yatsı ile vitir arasında kılınmalıdır.

 

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKATTIR?

 

Hz. Peygamber (S.A.V)'in kıldırmış olduğu Teravih namazlarının kaç rekat olduğu konusunda bir rivayet bulunmamaktadır. Hz. Ömer zamanındaki cemaatle kılınan Teravih namazlarının rekatları konusunda iki rivayet vardır; yirmi rekat, on bir rekat. Hz. Ömer'in dönemiyle ilgili farklı rivayetler; Nevevi ve Ayni tarafından, on bir rekatla ilgili rivayetin Hz. Ömer'in halifeliğinin ilk döneminde kılınan Teravih namazlarıyla ilgili olduğu, sonra Teravihin yirmi rekat olarak yerleştiği ve günümüze kadar da böyle devam ettiği şeklinde açıklanmıştır. Teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.