Denizli’de Mekke Ve Kudüs’ün Fethi Coşkuyla Kutlandı

DENİZLİ 02.01.2018 - 12:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’de Mekke Ve Kudüs’ün Fethi Coşkuyla Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi tarafından Mekke’nin Fethinin 1387. yıl dönümü vesilesi ile “Mekke’nin Fethi ve Kudüs’ün Fethi” programı gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, "Bu fethi gerçekleştiren ordunun askerleri ise Peygamber Efendimizin sahabeleridir. Öyle bir ordu ki komutanı rahmet elçisidir" diye konuştu.   EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen fetih programı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mekke’nin Fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti. Etkinlik kapsamında Hafız Enes Demirbaş Kur'an tilaveti gerçekleştirdi, Agd Denizli Şubesi İmam hatip Komisyonu tarafından hazırlanan Abdülhamit Hanla alakalı tiyatro büyük beğeni topladı.   MEKKE'NİN FETHİ'Nİ KUTLAMAMIZIN GAYESİ... Mekke'nin fethinin İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in komutasında gerçekleştirildiği için son derece önemli olduğuna vurgu yapan Öztürk, "Bu fethi gerçekleştiren ordunun askerleri ise Peygamber Efendimizin sahabeleridir. Öyle bir ordu ki komutanı rahmet elçisidir. Biz böyle bir fethi kutluyoruz. Her yıl böyle bir etkinliği düzenlediğimiz zaman bir şey çok tartışılıyor. 'Yılbaşı günü Mekke'nin fethini niye kutluyorsunuz' diyorlar. 'Yılbaşına alternatif olarak mı yapıyorsunuz' deniliyor. Şunu ifade etmek isterim. Bizim temel iki kaidemiz var. Türkiye'de ve dünyada yılbaşında kutlamalar oluyor. Sokaklarda çamlar süsleniyor. Bize Batının zihniyetini yerleştirmeye çalışıyorlar. Ancak biz inançlı insanlarız ve inandığımız gibi yaşamak zorundayız. Mekke'nin fethini kutlamamızdaki asıl gayemiz gençlerin bu yanlışa düşmemesi içindir"   KUDÜS’TEN VAZGEÇMEYECEĞİZ ‘’Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşının olduğunun farkındayız’’ Biz İstanbul’un fethini Diyarbakır’ın fethinden, Diyarbakır’ın fethini Kudüs’ün fethinden, Kudüs’ün fethini Mekke’nin fethinden ayırmıyoruz. Mekke önlerindeki orduda hangi ruh varsa, Kudüs’te de, Diyarbakır’da da, İstanbul’da da aynı ruh vardı. Fetih ruhu. Ancak biz bu programa Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi adını vererek insanımızdaki, kardeşlerimizdeki Kudüs bilincini de artırmak istedik.” dedi.     Programda daha sonra İlahiyatçı Yazar Yusuf Yiğitalp’in konferansı, AGD Ortaokul ve Lise Komisyonlarının şiir dinletisi, mehteran gösterileri, Siyer-i Nebi Yarışmasının ödül töreni yer aldı. Konfrans sonrası İlahiyatçı Yazar Yusuf Yiğitalp okuyucularına Dünyanın sonu adlı kitabını imzaladı.     

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi tarafından Mekke’nin Fethinin 1387. yıl dönümü vesilesi ile “Mekke’nin Fethi ve Kudüs’ün Fethi” programı gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, "Bu fethi gerçekleştiren ordunun askerleri ise Peygamber Efendimizin sahabeleridir. Öyle bir ordu ki komutanı rahmet elçisidir" diye konuştu.

 

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen fetih programı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mekke’nin Fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti. Etkinlik kapsamında Hafız Enes Demirbaş Kur'an tilaveti gerçekleştirdi, Agd Denizli Şubesi İmam hatip Komisyonu tarafından hazırlanan Abdülhamit Hanla alakalı tiyatro büyük beğeni topladı.

 

MEKKE'NİN FETHİ'Nİ KUTLAMAMIZIN GAYESİ...

Mekke'nin fethinin İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in komutasında gerçekleştirildiği için son derece önemli olduğuna vurgu yapan Öztürk, "Bu fethi gerçekleştiren ordunun askerleri ise Peygamber Efendimizin sahabeleridir. Öyle bir ordu ki komutanı rahmet elçisidir. Biz böyle bir fethi kutluyoruz. Her yıl böyle bir etkinliği düzenlediğimiz zaman bir şey çok tartışılıyor. 'Yılbaşı günü Mekke'nin fethini niye kutluyorsunuz' diyorlar. 'Yılbaşına alternatif olarak mı yapıyorsunuz' deniliyor. Şunu ifade etmek isterim. Bizim temel iki kaidemiz var. Türkiye'de ve dünyada yılbaşında kutlamalar oluyor. Sokaklarda çamlar süsleniyor. Bize Batının zihniyetini yerleştirmeye çalışıyorlar. Ancak biz inançlı insanlarız ve inandığımız gibi yaşamak zorundayız. Mekke'nin fethini kutlamamızdaki asıl gayemiz gençlerin bu yanlışa düşmemesi içindir"

 

KUDÜS’TEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

‘’Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşının olduğunun farkındayız’’ Biz İstanbul’un fethini Diyarbakır’ın fethinden, Diyarbakır’ın fethini Kudüs’ün fethinden, Kudüs’ün fethini Mekke’nin fethinden ayırmıyoruz. Mekke önlerindeki orduda hangi ruh varsa, Kudüs’te de, Diyarbakır’da da, İstanbul’da da aynı ruh vardı. Fetih ruhu. Ancak biz bu programa Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi adını vererek insanımızdaki, kardeşlerimizdeki Kudüs bilincini de artırmak istedik.” dedi.  

 

Programda daha sonra İlahiyatçı Yazar Yusuf Yiğitalp’in konferansı, AGD Ortaokul ve Lise Komisyonlarının şiir dinletisi, mehteran gösterileri, Siyer-i Nebi Yarışmasının ödül töreni yer aldı. Konfrans sonrası İlahiyatçı Yazar Yusuf Yiğitalp okuyucularına Dünyanın sonu adlı kitabını imzaladı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.