Denizli'li Çeteyi İzmir Polisi Çökertti

ASAYİŞ 16.03.2017 - 14:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'li Çeteyi İzmir Polisi Çökertti

İzmir'deki silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında İzmir polisi, Denizli'de faaliyet gösteren suç örgütünün üyesi oldukları öne sürülen 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

İzmir'deki silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında İzmir polisi, Denizli'de faaliyet gösteren suç örgütünün üyesi oldukları öne sürülen 11 şüpheliyi gözaltına aldı.   Bayraklı ilçesinde 11 Mart'ta oto tamir servisine gelen silahlı kişiler, alacak meselesinden tartıştıkları iş yeri sahiplerine ateş etti. İş yerindekilerin karşılık vermesiyle çıkan silahlı kavgada A.B. (37) ile karşı gruptan O.C.K. (30) ve H.A. (40) yaralandı, 4 araca da mermi isabet etti.   Kaçan zanlıların yakalanması amacıyla çalışma başlatan İl Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, iş yeri sahibi A.B. ile diğer gruptaki 2 yaralıyı tedavilerinin ardından gözaltına aldı. Kavganın, Denizli'den tamir amacıyla kente getirilen lüks otomobilin masrafları için istenen para yüzünden çıktığını belirleyen ekipler, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alarak soruşturmayı derinleştirdi. Denizli'ye kaçan zanlıların suç örgütünün üyeleri olduğu belirlendi. Oluşturulan 4 özel ekiple Denizli'ye giderek belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, "silahla yaralama", "iş yeri kurşunlama", "tehdit" ve "uyuşturucu ticareti" gibi suçlardan sabıkalı oldukları ve bar işletmeciliği yaptıkları belirtilen Emrah A. (34), Şükrü Nihat E. (32) ile Y.E.A (30), E.T (31), F.Ç (32), S.G (28), S.G (25) ve C.Ş'yi (27) yakaladı. Ayrıca, İzmir'deki silahlı kavgada kalaşnikof kullandığı belirlenen H.S. (31) de gözaltına alındı.   Zanlıların adreslerinde yapılan aramada kalaşnikof, "Sten" marka uzun namlulu silah, "CZ 25" marka otomatik tüfek, 8 ruhsatsız pompalı av tüfeği, 3 ruhsatsız tabanca, 319 fişek, 5 bıçak, 30 gram kokain, bir hassas terazi ve uyuşturucu kullanmak için hazırlanmış düzenek ele geçirildi. Yasa dışı yollardan elde edildiği değerlendirilen 7 bin 960 liraya da el konuldu. Suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Emrah A'nın 8 yıl cezaevinde kaldığı, verdiği ifadede Denizli'den getirdiği otomobilinin tamir masrafı için 40 bin lira önerdiğini, bunu kabul etmeyen servis sahibinin 50 bin lira istemesi üzerine tartıştıklarını söylediği öğrenildi. Silahlı kavgada yaralanan iş yeri sahibi A.B'nin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "yaralama", "tehdit", "öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.
İzmir'deki silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında İzmir polisi, Denizli'de faaliyet gösteren suç örgütünün üyesi oldukları öne sürülen 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

İzmir'deki silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında İzmir polisi, Denizli'de faaliyet gösteren suç örgütünün üyesi oldukları öne sürülen 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

Bayraklı ilçesinde 11 Mart'ta oto tamir servisine gelen silahlı kişiler, alacak meselesinden tartıştıkları iş yeri sahiplerine ateş etti. İş yerindekilerin karşılık vermesiyle çıkan silahlı kavgada A.B. (37) ile karşı gruptan O.C.K. (30) ve H.A. (40) yaralandı, 4 araca da mermi isabet etti.

 

Kaçan zanlıların yakalanması amacıyla çalışma başlatan İl Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, iş yeri sahibi A.B. ile diğer gruptaki 2 yaralıyı tedavilerinin ardından gözaltına aldı.


Kavganın, Denizli'den tamir amacıyla kente getirilen lüks otomobilin masrafları için istenen para yüzünden çıktığını belirleyen ekipler, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alarak soruşturmayı derinleştirdi.


Denizli'ye kaçan zanlıların suç örgütünün üyeleri olduğu belirlendi.


Oluşturulan 4 özel ekiple Denizli'ye giderek belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, "silahla yaralama", "iş yeri kurşunlama", "tehdit" ve "uyuşturucu ticareti" gibi suçlardan sabıkalı oldukları ve bar işletmeciliği yaptıkları belirtilen Emrah A. (34), Şükrü Nihat E. (32) ile Y.E.A (30), E.T (31), F.Ç (32), S.G (28), S.G (25) ve C.Ş'yi (27) yakaladı.

Ayrıca, İzmir'deki silahlı kavgada kalaşnikof kullandığı belirlenen H.S. (31) de gözaltına alındı.

 

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada kalaşnikof, "Sten" marka uzun namlulu silah, "CZ 25" marka otomatik tüfek, 8 ruhsatsız pompalı av tüfeği, 3 ruhsatsız tabanca, 319 fişek, 5 bıçak, 30 gram kokain, bir hassas terazi ve uyuşturucu kullanmak için hazırlanmış düzenek ele geçirildi.


Yasa dışı yollardan elde edildiği değerlendirilen 7 bin 960 liraya da el konuldu.


Suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Emrah A'nın 8 yıl cezaevinde kaldığı, verdiği ifadede Denizli'den getirdiği otomobilinin tamir masrafı için 40 bin lira önerdiğini, bunu kabul etmeyen servis sahibinin 50 bin lira istemesi üzerine tartıştıklarını söylediği öğrenildi.


Silahlı kavgada yaralanan iş yeri sahibi A.B'nin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "yaralama", "tehdit", "öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.