Denizlili Üniversite Öğrencisi elektrikli araba yapıyor!

TEKNOLOJİ 16.02.2018 - 15:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizlili Üniversite Öğrencisi elektrikli araba yapıyor!

Denizlili Üniversite öğrencisi TUBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar yarışmasına elektrikli araba yapıyor.   Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Radyo TV ve Sinema okuyan şiir yarışmalarında aldığı derece ile Çameli İlçesinden ve adından sıkça söz ettiren Tunahan Gencel,  şimdi de TUBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar yarışmasına üniversitesi adına elektrikli araba yapıyor.     Kendilerinin tasarladığı arabayı kalıbından şasesine kadar kendileri yapacaklar. Takım kaptanı Tunahan Gencel, önlerinde zorlu bir sürecin olduğunu söyledi. Nisan 2018 sonunda Çanakkale'de yapılacak bir etkinlikte Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'in test sürüşünden sonra yollarda olacak.   Türkiye turuna çıkmayı planlayan takım, Mayıs ayı içerisinde yaptıkları aracı Çameli'ye getirecek ve Çamelililere  aracı tanıtacaklar. Tunahan Gencel, yakıt tasarruf sistemleri, görme engelliler için bilgisayar, rüzgarsız çalışabilen güller gibi daha nice projelerin temelini atmış ve çalışmalarını ekibiyle sürdürüyor.   

Denizlili Üniversite öğrencisi TUBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar yarışmasına elektrikli araba yapıyor.

 

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Radyo TV ve Sinema okuyan şiir yarışmalarında aldığı derece ile Çameli İlçesinden ve adından sıkça söz ettiren Tunahan Gencel,  şimdi de TUBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar yarışmasına üniversitesi adına elektrikli araba yapıyor.

 

 

Kendilerinin tasarladığı arabayı kalıbından şasesine kadar kendileri yapacaklar. Takım kaptanı Tunahan Gencel, önlerinde zorlu bir sürecin olduğunu söyledi. Nisan 2018 sonunda Çanakkale'de yapılacak bir etkinlikte Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'in test sürüşünden sonra yollarda olacak.

 

Türkiye turuna çıkmayı planlayan takım, Mayıs ayı içerisinde yaptıkları aracı Çameli'ye getirecek ve Çamelililere  aracı tanıtacaklar. Tunahan Gencel, yakıt tasarruf sistemleri, görme engelliler için bilgisayar, rüzgarsız çalışabilen güller gibi daha nice projelerin temelini atmış ve çalışmalarını ekibiyle sürdürüyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.