G20 ülkeleri arasında üçüncüsüyüz!

SİYASET 11.09.2017 - 17:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

G20 ülkeleri arasında üçüncüsüyüz!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin ekonomik büyüme hızının yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 çıkmasının son derece sevindirici olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Hükümetimizin ve hemşehrimiz Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin zamanında aldığı tedbirler ve cesur kararlar bugün semeresini göstermiştir Türkiye ikinci çeyrek büyüme rakamlarına göre G20 ülkeleri arasında üçüncü olmuştur” dedi.     AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TÜİK’in bugün açıkladığı ikinci çeyrek GSYH büyüme rakamları sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yakaladığı büyüme oranıyla Avrupa ülkelerinin çoğunu geride bıraktığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye’nin ekonomik anlamda doğru yolda ilerlediğinin en önemli göstergelerinden birisi de büyüme rakamlarının hızlı bir yükseliş göstermesidir. G20 ülkeleri arasında ikinci çeyrekte Almanya 2.1, ABD 2.2, İngiltere ve Fransa 1.7 büyüme gösterirken Çin ve Hindistan’dan sonra Türkiye çok önemli bir yükseliş göstererek yüzde 5.1 oranındaki büyüme ile G20 ülkeleri arasında üçüncü olmuştur” dedi.   DENİZLİ BÜYÜME RAKAMLARINDA ÖNEMLİ BİR FAKTÖR!   AK Parti hükümetlerinin ekonomi ile ilgili aldığı kararların büyüme rakamlarının yükselmesine önemli katkı sunduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye ekonomisinin büyümesine Denizli ilimizin katkısı da şüphesiz çok büyüktür. Denizli’nin ihracatçı bir kent olması, üretime, sanayiye ve istihdama yönelik yatırımlar ve Denizli’nin evladı Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin sanayinin içinden gelen birisi olması, yatırım ve ticarete dönük olumlu ve çözümcül yaklaşımları, büyüme rakamının bu seviyeye gelmesine katkıda bulunmuştur. AK Parti hükümetlerimizin zamanında ve yerinde aldığı kararlar günden güne ekonomik anlamda yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Bundan sonraki süreç bizim için daha da umut verici olacak ve Türkiye ekonomik anlamda dik duruşunu ve başarısını sergilemeye devam edecek. Artık durmak da yok yürümekte yok, koşmak var. Başarıdan başarıya koşan bir Türkiye var. Artık büyüme rakamlarında adı son sıralarda anılan bir ülke değil, geçmişine ve tarihine yakışır bir büyüme hamlesi içinde olan ve gelişmiş diye tabir ettiğimiz birçok ülkeden daha yüksek bir büyüme ivmesi yakalayan bir Türkiye var” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin ekonomik büyüme hızının yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 çıkmasının son derece sevindirici olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Hükümetimizin ve hemşehrimiz Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin zamanında aldığı tedbirler ve cesur kararlar bugün semeresini göstermiştir Türkiye ikinci çeyrek büyüme rakamlarına göre G20 ülkeleri arasında üçüncü olmuştur” dedi.

 

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TÜİK’in bugün açıkladığı ikinci çeyrek GSYH büyüme rakamları sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yakaladığı büyüme oranıyla Avrupa ülkelerinin çoğunu geride bıraktığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye’nin ekonomik anlamda doğru yolda ilerlediğinin en önemli göstergelerinden birisi de büyüme rakamlarının hızlı bir yükseliş göstermesidir. G20 ülkeleri arasında ikinci çeyrekte Almanya 2.1, ABD 2.2, İngiltere ve Fransa 1.7 büyüme gösterirken Çin ve Hindistan’dan sonra Türkiye çok önemli bir yükseliş göstererek yüzde 5.1 oranındaki büyüme ile G20 ülkeleri arasında üçüncü olmuştur” dedi.

 

DENİZLİ BÜYÜME RAKAMLARINDA ÖNEMLİ BİR FAKTÖR!

 

AK Parti hükümetlerinin ekonomi ile ilgili aldığı kararların büyüme rakamlarının yükselmesine önemli katkı sunduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye ekonomisinin büyümesine Denizli ilimizin katkısı da şüphesiz çok büyüktür. Denizli’nin ihracatçı bir kent olması, üretime, sanayiye ve istihdama yönelik yatırımlar ve Denizli’nin evladı Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin sanayinin içinden gelen birisi olması, yatırım ve ticarete dönük olumlu ve çözümcül yaklaşımları, büyüme rakamının bu seviyeye gelmesine katkıda bulunmuştur. AK Parti hükümetlerimizin zamanında ve yerinde aldığı kararlar günden güne ekonomik anlamda yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Bundan sonraki süreç bizim için daha da umut verici olacak ve Türkiye ekonomik anlamda dik duruşunu ve başarısını sergilemeye devam edecek. Artık durmak da yok yürümekte yok, koşmak var. Başarıdan başarıya koşan bir Türkiye var. Artık büyüme rakamlarında adı son sıralarda anılan bir ülke değil, geçmişine ve tarihine yakışır bir büyüme hamlesi içinde olan ve gelişmiş diye tabir ettiğimiz birçok ülkeden daha yüksek bir büyüme ivmesi yakalayan bir Türkiye var” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.