Gerçeği aratmayan tatbikat yaptılar

YAŞAM 27.01.2017 - 13:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Gerçeği aratmayan tatbikat yaptılar

Denizli UMKE, 32 kişilik ekibi ile gerçeğini aratmayan eğitimi ile kamp kurma,afet ve olağan dışı durumlarda, doğa ortamında barınak yapma ve beslenme gibi konuları yer alan tatbikat gerçekleştirdi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 2017 yılı faaliyet planında yer alan temel kampçılık, afet ve olağan dışı durumlarda hayatı idame ettirme, barınak yapma, beslenme konuları içerisinde yer alan Kar – Çığ Eğitimi ve tatbikatı 24 Ocak 2017 tarihinde Başkarcı, Ornaz Vadisi Erceviz Yaylası ve Şelale Bölgesinde gerçekleştirildi.     Eğitimde ekiplere öncelikle çığ konusunda genel bilgi verilerek çığı tanımak, çığ oluşabilecek bölgeleri tespit etmek, tehlikesine yakalandığında kurtulma yolları, çığa karşı kendi can güvenliği önlemlerini almak, sonrasında yaralıya müdahale etmek ve arama-kurtarma teknikleri anlatılarak ardından uygulamalı tatbikatları yapıldı. Kar yağışlı havada zorlu bir tırmanış sonucu varılan yaylada gerçeğini aratmayan tatbikata 32 UMKE Personeli katıldı.      Olası bir çığ felaketine karşı duyarlılığı arttırmak ve personelin olaya yaklaşımının geliştirilmesi açısından bu ve benzeri eğitimler yıl içerisinde devam edeceği belirtildi.  
Denizli UMKE, 32 kişilik ekibi ile gerçeğini aratmayan eğitimi ile kamp kurma,afet ve olağan dışı durumlarda, doğa ortamında barınak yapma ve beslenme gibi konuları yer alan tatbikat gerçekleştirdi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 2017 yılı faaliyet planında yer alan temel kampçılık, afet ve olağan dışı durumlarda hayatı idame ettirme, barınak yapma, beslenme konuları içerisinde yer alan Kar – Çığ Eğitimi ve tatbikatı 24 Ocak 2017 tarihinde Başkarcı, Ornaz Vadisi Erceviz Yaylası ve Şelale Bölgesinde gerçekleştirildi.

 

 

Eğitimde ekiplere öncelikle çığ konusunda genel bilgi verilerek çığı tanımak, çığ oluşabilecek bölgeleri tespit etmek, tehlikesine yakalandığında kurtulma yolları, çığa karşı kendi can güvenliği önlemlerini almak, sonrasında yaralıya müdahale etmek ve arama-kurtarma teknikleri anlatılarak ardından uygulamalı tatbikatları yapıldı. Kar yağışlı havada zorlu bir tırmanış sonucu varılan yaylada gerçeğini aratmayan tatbikata 32 UMKE Personeli katıldı. 

 

 

Olası bir çığ felaketine karşı duyarlılığı arttırmak ve personelin olaya yaklaşımının geliştirilmesi açısından bu ve benzeri eğitimler yıl içerisinde devam edeceği belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.