"Halep’e Yol Ver" Yardım Tır'ı Dualarla Uğurlandı

DENİZLİ 29.12.2016 - 14:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

"Halep’e Yol Ver" Yardım Tır'ı Dualarla Uğurlandı

Tavas Kaymakamlığı, Tavas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle organize bir şekilde zorlu kış şartlarında zulüm altında olan Halepli Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Kızılay aracılığıyla Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

“Müslüman’ın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir” hadisi şerifiyle yola çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Halep kampanyası inanın umduğumuzdan çok daha büyük olarak, adeta bir çığ gibi büyüyerek devam etti. Kampanya kısa bir süre sürmesine rağmen, vatandaşlarımızın duyarlılığıyla 2 tırlık yardım malzemesi toplandı. Bizler bunları kendi kategorilerine göre sınıflandırarak ayırt ettik. Halep’li kardeşlerimize yardım malzemelerini en kısa zamanda İnşallah zulüm altındaki o mazlumlara, o mağdurlara ulaştırmak istiyoruz.     Çünkü Kur’an-ı Kerim’de “Siz ey inananlar! Eğer Allah'a (O'nun dininin yayılmasına) yardım ederseniz, (O da) size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır”  diyor.  Hâşâ Allah (c.c) yardıma ihtiyacı mı var? Allah (c.c) yardıma ihtiyacı şudur; açları doyurmak, hastaları ziyaret etmek, susuzluğunu gidermek, zulümlerin durdurularak mazlumların mağdurların ihtiyaçlarının giderilmesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye’deki, Irak’taki kısacası zulüm altında olan tüm Müslümanlar için, onlara yapılan zulümlere karşı dik durdu ve tek başına onlara kucak açtı. Yardım etti. Cumhurbaşkanımıza, Devletimize ve Milletimize provokasyonlar ve saldırılar devam ediyor. Bizim uyanık olmamız lazım. Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın, Devlet büyüklerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha deklare edelim. Allah, birliğimize, dirliğimize, Devletimize, Milletimize zeval vermesin. İnşallah bir an önce bu zulümler bitsin diyor. Hayırlarımızı Cenab-ı Allah kabul etsin” dedi. Yardım tırı İlçe Müftüsü Recep Balaban tarafından yapılan dua ile yardım konvoyu Halep'e uğurlandı.
Tavas Kaymakamlığı, Tavas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle organize bir şekilde zorlu kış şartlarında zulüm altında olan Halepli Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Kızılay aracılığıyla Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

“Müslüman’ın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir” hadisi şerifiyle yola çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Halep kampanyası inanın umduğumuzdan çok daha büyük olarak, adeta bir çığ gibi büyüyerek devam etti. Kampanya kısa bir süre sürmesine rağmen, vatandaşlarımızın duyarlılığıyla 2 tırlık yardım malzemesi toplandı. Bizler bunları kendi kategorilerine göre sınıflandırarak ayırt ettik. Halep’li kardeşlerimize yardım malzemelerini en kısa zamanda İnşallah zulüm altındaki o mazlumlara, o mağdurlara ulaştırmak istiyoruz.

 

 

Çünkü Kur’an-ı Kerim’de “Siz ey inananlar! Eğer Allah'a (O'nun dininin yayılmasına) yardım ederseniz, (O da) size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır”  diyor.  Hâşâ Allah (c.c) yardıma ihtiyacı mı var? Allah (c.c) yardıma ihtiyacı şudur; açları doyurmak, hastaları ziyaret etmek, susuzluğunu gidermek, zulümlerin durdurularak mazlumların mağdurların ihtiyaçlarının giderilmesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye’deki, Irak’taki kısacası zulüm altında olan tüm Müslümanlar için, onlara yapılan zulümlere karşı dik durdu ve tek başına onlara kucak açtı. Yardım etti. Cumhurbaşkanımıza, Devletimize ve Milletimize provokasyonlar ve saldırılar devam ediyor. Bizim uyanık olmamız lazım. Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın, Devlet büyüklerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha deklare edelim. Allah, birliğimize, dirliğimize, Devletimize, Milletimize zeval vermesin. İnşallah bir an önce bu zulümler bitsin diyor. Hayırlarımızı Cenab-ı Allah kabul etsin” dedi.

Yardım tırı İlçe Müftüsü Recep Balaban tarafından yapılan dua ile yardım konvoyu Halep'e uğurlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.