Hasan Akgün; "Empati ile bu zorlukları aşabiliriz!"

SİYASET 01.12.2018 - 11:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Hasan Akgün; "Empati ile bu zorlukları aşabiliriz!"

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.   Başkan Akgün, Önemli gün nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Bu gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahip. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir.   Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumlulukları vardır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorunudur. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için hep birlikte tüm kurumlarla ve hayırsever vatandaşlarla işbirliği içerisinde, elbirliği ile çalışmalıyız. Engellilerin toplumla uyum içerisinde yaşamaları için sosyal hayatta yaşadıkları zorluklara birlikte çözüm üretmeli, bu zorlukları sadece prosedür  yerine getirme çabasından vaz geçerek aşmalıyız. Yapılan tüm çalışmalar gerçekte, hayatın içinde yaşarken engellerini hmeme noktasında olmalı ve o canların günlük yaşamlarında önlerine çıkan engellerin ne kadarını yok edebiliyoruz kaygısı taşımalı.   Hıssetmez iseniz hiçbir şeyi aşamazsınız Sosyal hayatta hiç kimse engelli adayı olduğunu unutmadan ve o vatandaşlarımızın yaşadıkları zorluklar için empati kurarak, çözümleri birlikte üretmeliyiz.  3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle herkesin gerçek anlamda  düşünüp,kendilerinin de o zorlukların içinde olduğunu varsayarak empati kurmalı. Asla unutulmaması gereken, bir gün bizimde başımıza gelebileceği ve o zorluklara bizlerinde maruz kalabileceğidir. İşte bu düşünce ışığında hem toplum bireyleri olarak hem de kamu ve özel sektör organları olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma noktasında, her şey prosedür gereği değil de, gerçekten zorlukları ortadan kaldırma noktasında olmalı, ’’ben olsaydım ne yapardım’’ düşüncesi ile hareket etmelidir.  Hep birlikte hayatı daha yaşanabilir bir alana çevirmek için yapılanlardan daha fazlasını yapma gayreti içinde olmalıyız.   Önemli olan, HIS, DÜŞÜNCE ve İNSAF engellisi olmamak, diğer engelleri bu hissiyatların varlığıyla mutlaka aşarız…

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Akgün, Önemli gün nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Bu gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahip. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir.

 

Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumlulukları vardır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorunudur. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için hep birlikte tüm kurumlarla ve hayırsever vatandaşlarla işbirliği içerisinde, elbirliği ile çalışmalıyız. Engellilerin toplumla uyum içerisinde yaşamaları için sosyal hayatta yaşadıkları zorluklara birlikte çözüm üretmeli, bu zorlukları sadece prosedür  yerine getirme çabasından vaz geçerek aşmalıyız. Yapılan tüm çalışmalar gerçekte, hayatın içinde yaşarken engellerini hmeme noktasında olmalı ve o canların günlük yaşamlarında önlerine çıkan engellerin ne kadarını yok edebiliyoruz kaygısı taşımalı.

 

Hıssetmez iseniz hiçbir şeyi aşamazsınız

Sosyal hayatta hiç kimse engelli adayı olduğunu unutmadan ve o vatandaşlarımızın yaşadıkları zorluklar için empati kurarak, çözümleri birlikte üretmeliyiz.  3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle herkesin gerçek anlamda  düşünüp,kendilerinin de o zorlukların içinde olduğunu varsayarak empati kurmalı. Asla unutulmaması gereken, bir gün bizimde başımıza gelebileceği ve o zorluklara bizlerinde maruz kalabileceğidir. İşte bu düşünce ışığında hem toplum bireyleri olarak hem de kamu ve özel sektör organları olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma noktasında, her şey prosedür gereği değil de, gerçekten zorlukları ortadan kaldırma noktasında olmalı, ’’ben olsaydım ne yapardım’’ düşüncesi ile hareket etmelidir.  Hep birlikte hayatı daha yaşanabilir bir alana çevirmek için yapılanlardan daha fazlasını yapma gayreti içinde olmalıyız.

 

Önemli olan, HIS, DÜŞÜNCE ve İNSAF engellisi olmamak, diğer engelleri bu hissiyatların varlığıyla mutlaka aşarız…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.