İhracatta Bayram Coşkusu

EKONOMİ 04.09.2017 - 11:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İhracatta Bayram Coşkusu

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert Ağustos ayı ihracatını değerlendirdi. Kocasert; “ Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Bayram tatiline rağmen ihracatımızın artması sevincimizi katladı ve adeta çifte bayram yaşattı” dedi.                 Kocasert; “Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat Ağustos ayında yüzde 14,3 artarak 224 milyon USD olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde ise DENİB ihracatı yüzde 13,7 oranında arttı ve 1 milyar 596 milyon USD’ye ulaştı.                 TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatında ise ağustos ayında yüzde 7 artış yaşandı, ilimiz ihracatı 284 milyon USD olarak kaydedildi. Yılın ilk sekiz aylık dönemini değerlendirdiğimizde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracatımızın yüzde 8,6 arttığını ve 1 milyar 965 milyon USD’ye ulaştığını görüyoruz.   İHRACAT ARTIŞI MAKROEKONOMİK VERİLERİ ETKİLİYOR                 2016 Kasım ayından bu yana ülkemiz ihracatı çeşitli rekorlar da kırarak aralıksız artıyor. İhracatımız ağustos ayında da artış trendini sürdürdü. 12 milyar 439 milyon USD olarak gerçekleşen ihracatımız yüzde 11,9 oranında arttı. Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 10,7 artan ihracatımız 102,5 milyar USD’yi geride bıraktı…                 İhracatımızda yaşanan sevindirici gelişmeler üretim verilerinde iyileşmelere yol açıyor. Enflasyonun tek haneye inmesi ve işsizliğin gerilemesinde de ihracatımızın önemli katkısı var. Önümüzdeki günlerde ikinci çeyrek büyüme verileri açıklanacak. İlk çeyrekte yakaladığımız yüzde 5’lik büyüme verisinin 2,2 puanı net ihracattandı. İkinci çeyrekte de ihracatımızın büyümeye güçlü pozitif katkı sağlayacağını düşünüyorum.   HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ                 2016 yılının sonlarında, 2017’nin İhracat Atılım Yılı olduğunu ve geride bıraktığımız iki seneden çok daha iyi geçeceğini belirtmiştik. Yılın ilk sekiz ayında yakaladığımız performans hedeflerimiz doğrultusunda ilerlediğimizin göstergesi…                 Bilindiği gibi, Orta Vadeli Program’da 2017 için belirlenen ihracat hedefimiz 153,3 milyar USD. Ancak; ilk sekiz aylık performansımızla bu hedefi geride bırakacağımız kanaatindeyim. Birçok rekor kırdığımız 2017 yılının sonunda da bir rekor kırmamız hiç sürpriz olmaz” dedi.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert Ağustos ayı ihracatını değerlendirdi. Kocasert; “ Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. Bayram tatiline rağmen ihracatımızın artması sevincimizi katladı ve adeta çifte bayram yaşattı” dedi.

               

Kocasert; “Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat Ağustos ayında yüzde 14,3 artarak 224 milyon USD olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde ise DENİB ihracatı yüzde 13,7 oranında arttı ve 1 milyar 596 milyon USD’ye ulaştı.

               

TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatında ise ağustos ayında yüzde 7 artış yaşandı, ilimiz ihracatı 284 milyon USD olarak kaydedildi. Yılın ilk sekiz aylık dönemini değerlendirdiğimizde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracatımızın yüzde 8,6 arttığını ve 1 milyar 965 milyon USD’ye ulaştığını görüyoruz.

 

İHRACAT ARTIŞI MAKROEKONOMİK VERİLERİ ETKİLİYOR

               

2016 Kasım ayından bu yana ülkemiz ihracatı çeşitli rekorlar da kırarak aralıksız artıyor. İhracatımız ağustos ayında da artış trendini sürdürdü. 12 milyar 439 milyon USD olarak gerçekleşen ihracatımız yüzde 11,9 oranında arttı. Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 10,7 artan ihracatımız 102,5 milyar USD’yi geride bıraktı…

               

İhracatımızda yaşanan sevindirici gelişmeler üretim verilerinde iyileşmelere yol açıyor. Enflasyonun tek haneye inmesi ve işsizliğin gerilemesinde de ihracatımızın önemli katkısı var. Önümüzdeki günlerde ikinci çeyrek büyüme verileri açıklanacak. İlk çeyrekte yakaladığımız yüzde 5’lik büyüme verisinin 2,2 puanı net ihracattandı. İkinci çeyrekte de ihracatımızın büyümeye güçlü pozitif katkı sağlayacağını düşünüyorum.

 

HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ

               

2016 yılının sonlarında, 2017’nin İhracat Atılım Yılı olduğunu ve geride bıraktığımız iki seneden çok daha iyi geçeceğini belirtmiştik. Yılın ilk sekiz ayında yakaladığımız performans hedeflerimiz doğrultusunda ilerlediğimizin göstergesi…

               

Bilindiği gibi, Orta Vadeli Program’da 2017 için belirlenen ihracat hedefimiz 153,3 milyar USD. Ancak; ilk sekiz aylık performansımızla bu hedefi geride bırakacağımız kanaatindeyim. Birçok rekor kırdığımız 2017 yılının sonunda da bir rekor kırmamız hiç sürpriz olmaz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.