İZBAN Grevinde Siyasetçi Değil Ortaklar Konuşsun

DİĞER 15.11.2016 - 10:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İZBAN Grevinde Siyasetçi Değil Ortaklar Konuşsun

denizli haber / denizli 20 haber / İZBAN Grevinde Siyasetçi Değil Ortaklar Konuşsun

Avrupa ülkelerinde kaldığım süre içerisinde de ülke gündemini sürekli takip ediyordum. Dönüş yoluna geçtiğimizde, Önce İstanbul Sabiha Gökçen, sonra İzmir Menderes Hava Limanına ayak bastık, bastık ama ellerimizde valizlerimiz ile gittiğimiz İZBAN istasyonuna giremedik. Grev var dediler. Tekrar döndük ve belediye otobüsü beklemeye başladık. Otobüs bizden az önce hareket etmiş, saatlerce kalabalık bir grup beklemek zorunda kaldık…   İZBAN Banliyö hattı, Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 - yüzde 50 ortaklığı ile kurulan bir toplu taşıma kurumudur. Çalışan işçi işinin karşılığını, geçinebilecek ücreti alamıyorsa, kanuni yollardan hakkını arayacaktır. Bağlı bulunduğu Sendikası toplu sözleşme yoluyla gereken ücreti talep edecektir. Buna hiç kimsenin itirazı yoktur. Ancak bu hak arayışına siyaset karıştırılırsa, siyaset alet edilirse, mağdur durumunda ki İzmir’in yolcuları ayaklanmaya başlar… YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!
denizli haber / denizli 20 haber / İZBAN Grevinde Siyasetçi Değil Ortaklar Konuşsun

Avrupa ülkelerinde kaldığım süre içerisinde de ülke gündemini sürekli takip ediyordum. Dönüş yoluna geçtiğimizde, Önce İstanbul Sabiha Gökçen, sonra İzmir Menderes Hava Limanına ayak bastık, bastık ama ellerimizde valizlerimiz ile gittiğimiz İZBAN istasyonuna giremedik. Grev var dediler. Tekrar döndük ve belediye otobüsü beklemeye başladık. Otobüs bizden az önce hareket etmiş, saatlerce kalabalık bir grup beklemek zorunda kaldık…

 

İZBAN Banliyö hattı, Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 - yüzde 50 ortaklığı ile kurulan bir toplu taşıma kurumudur. Çalışan işçi işinin karşılığını, geçinebilecek ücreti alamıyorsa, kanuni yollardan hakkını arayacaktır. Bağlı bulunduğu Sendikası toplu sözleşme yoluyla gereken ücreti talep edecektir. Buna hiç kimsenin itirazı yoktur. Ancak bu hak arayışına siyaset karıştırılırsa, siyaset alet edilirse, mağdur durumunda ki İzmir’in yolcuları ayaklanmaya başlar…

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.