Muhtar maaşları kalkıyor sosyal deney amaçlı çıktı

GÜNDEM 25.02.2019 - 13:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Muhtar maaşları kalkıyor sosyal deney amaçlı çıktı

Bugün yaptığımız Muhtar Maaşları Kalkıyor mu? Başlıklı haberde sosyal medyada paylaşılan bu haberin doğru olmadığını, böyle bir düzenlemenin bulunmadığını aktarmıştık.   Muhtar maaşlarının kaldırılacağı iddiasını gündeme taşıyan gazeteci, haber merkezimize ulaşarak teşekkür etti. Sosyal deney adı altında yapılan haberinin bu kadar ses getireceğini düşünmediğini belirten İsmail Kabakdere, gazeteci meslektaşlarının araştırmadan haberi yayınlamalarını ise şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.   Çorum’dan Kızılırmakhaber.com imtiyaz sahibi İsmail Kabakdere, seçim sürecinde muhtarlarla yatığı görüşme ve seçim çalışmalarında, şaka ile karışık muhtarlara 2 bin lira gibi bir bedel olmasa bu kadar aday çıkar mıydı? Sorusu konuşmalarımızda çok geçtiği için, böyle bir sosyal deney yapmaya karar verdiklerini belirtti. Kabakdere; “Biz bu haberi yaparken haberin alt kısmına ‘Bu haber sosyal deney amaçlı yapılmıştır. Haber değeri yoktur’ ibaresini de verdik. Biz bu haber sonrasında muhtarlarımız nasıl tepki verecek diye beklerken, asıl deneyi gazeteci meslektaşlarımız yaşadı. Sosyal medyada paylaşılan haberimiz bütün ülkeye yayıldı. Türkiye’de bir çok ilde haberi araştırmadan haberlerinde yer vererek yayınlamaları gazeteciliğimizi sorgulama gereği uyandırdı bize…  Bazı yerlerde muhtar adaylarının adaylıktan çekildiği bilgisi geldi. Sizin yapmış olduğunuz bugün ki haberi görünce araştırarak haberi yaptığınız için teşekkür etmek istedim” dedi.   Sosyal amaçlı yapılan haberde yer alan bilgilerin bir kısmı ise şöyle; Alınan son dakika bilgilerine göre, Muhtar maaşları bir zamanlar asgari ücretten daha yüksek değildi. Muhtarlar ortalama 2 bin Türk Lirası maaş alıyorlardı. Muhtarlarla ilgili alınan yeni karar ile Muhtar maaşlarının kaldırılacağı açıklandığı bilgisine ulaşıldı. Devam eden görüşmeler sonucunda Muhtarların daha önce olduğu gibi gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüleceği yönünde karar alınacağı, kararın tebligat niteliğinde resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceği beklendiği, 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesine yetiştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği öğrenildi.   Gazeteci İsmail Kabakdere son olarak bu haberin gerçeklik payı olmadığını, sosyal deney amaçlı yapılmış bir haberdir ifadelerini kullandı.     İŞTE BU HABERİN İLK KAYNAĞI http://www.kizilirmakhaber.com/muhtarlar-ile-ilgili-yeni-karar-aciklandi/

Bugün yaptığımız Muhtar Maaşları Kalkıyor mu? Başlıklı haberde sosyal medyada paylaşılan bu haberin doğru olmadığını, böyle bir düzenlemenin bulunmadığını aktarmıştık.

 

Muhtar maaşlarının kaldırılacağı iddiasını gündeme taşıyan gazeteci, haber merkezimize ulaşarak teşekkür etti. Sosyal deney adı altında yapılan haberinin bu kadar ses getireceğini düşünmediğini belirten İsmail Kabakdere, gazeteci meslektaşlarının araştırmadan haberi yayınlamalarını ise şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.

 

Çorum’dan Kızılırmakhaber.com imtiyaz sahibi İsmail Kabakdere, seçim sürecinde muhtarlarla yatığı görüşme ve seçim çalışmalarında, şaka ile karışık muhtarlara 2 bin lira gibi bir bedel olmasa bu kadar aday çıkar mıydı? Sorusu konuşmalarımızda çok geçtiği için, böyle bir sosyal deney yapmaya karar verdiklerini belirtti. Kabakdere; “Biz bu haberi yaparken haberin alt kısmına ‘Bu haber sosyal deney amaçlı yapılmıştır. Haber değeri yoktur’ ibaresini de verdik. Biz bu haber sonrasında muhtarlarımız nasıl tepki verecek diye beklerken, asıl deneyi gazeteci meslektaşlarımız yaşadı. Sosyal medyada paylaşılan haberimiz bütün ülkeye yayıldı. Türkiye’de bir çok ilde haberi araştırmadan haberlerinde yer vererek yayınlamaları gazeteciliğimizi sorgulama gereği uyandırdı bize…  Bazı yerlerde muhtar adaylarının adaylıktan çekildiği bilgisi geldi. Sizin yapmış olduğunuz bugün ki haberi görünce araştırarak haberi yaptığınız için teşekkür etmek istedim” dedi.

 

Sosyal amaçlı yapılan haberde yer alan bilgilerin bir kısmı ise şöyle;

Alınan son dakika bilgilerine göre, Muhtar maaşları bir zamanlar asgari ücretten daha yüksek değildi. Muhtarlar ortalama 2 bin Türk Lirası maaş alıyorlardı. Muhtarlarla ilgili alınan yeni karar ile Muhtar maaşlarının kaldırılacağı açıklandığı bilgisine ulaşıldı. Devam eden görüşmeler sonucunda Muhtarların daha önce olduğu gibi gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüleceği yönünde karar alınacağı, kararın tebligat niteliğinde resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceği beklendiği, 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesine yetiştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği öğrenildi.

 

Gazeteci İsmail Kabakdere son olarak bu haberin gerçeklik payı olmadığını, sosyal deney amaçlı yapılmış bir haberdir ifadelerini kullandı.

 

 

İŞTE BU HABERİN İLK KAYNAĞI

http://www.kizilirmakhaber.com/muhtarlar-ile-ilgili-yeni-karar-aciklandi/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.