Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde Yeşil Kartlı Hastalara Müjde

SAĞLIK 29.01.2018 - 17:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde Yeşil Kartlı Hastalara Müjde

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri’nde yeşil kartlı hastalar sevk almadan hizmet almaya başladı.  Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan görüşmeler sonrasında 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere hastaneye başvuran yeşil kartlı hastaların sevk getirme zorunluluğunun kalktığı belirtildi. Hastanede gamma knife, ağrı, kozmetoloji, tüp bebek, akupunktur gibi bir çok yeni açılan üniteler ile Denizli halkına ve bölgeye hizmet veren hastane yenilikleri de uygulamaya devam ediyor. Daha önce yapılan uygulamada yeşil kartlı hastalar Devlet Hastaneleri’nden sevk alarak hastaneden hizmet alabiliyordu. Yeni dönemde ise vatandaşlar hastaneye direkt gelerek hizmet almaya başladı.   Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Kalite standartları gereği bir çok konuda kendini kanıtlamış olan PAÜ Hastaneleri, Denizli’de sağlık hizmeti verilen nüfus yaklaşık 1,5 milyon, çevre illerden gelenlerle birlikte 2 milyon kişiye, toplamda ise yaklaşık 3,5 milyon nüfusa sağlık hizmeti sunmaktadır. Hastanemiz 57 anabilim ve bilim dalı, 50 İdari Birim, 10 farklı blokta tescilli 800 yatak kapasitesi, 85 adet poliklinik, 29 adet klinik, 9 adet yoğun bakım ünitesi, 21 adet ameliyathane ve ayaktan tetkik ve tedavi üniteleri ile Denizli ve civar illere sağlık hizmeti sunmaktadır. PAÜ Hastanesi hastalarımıza her konuda yardımcı olmaya devam ederek hastanemizde işitme engelli hastalarımıza uzman kadromuz tedavi boyunca yardımcı olmaktadır. Hastanemiz danışmaya başvuran işitme engelli hastalarımız ‘işaret dili öğretici ve tercüman eğitimi’ belgesine sahip olan personellerimiz tarafından hastalarımıza her konuda yardımcı olmaktadırlar. Bu vesile ile tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar sağlıklı günler dileriz.”

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri’nde yeşil kartlı hastalar sevk almadan hizmet almaya başladı. 


Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan görüşmeler sonrasında 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere hastaneye başvuran yeşil kartlı hastaların sevk getirme zorunluluğunun kalktığı belirtildi. Hastanede gamma knife, ağrı, kozmetoloji, tüp bebek, akupunktur gibi bir çok yeni açılan üniteler ile Denizli halkına ve bölgeye hizmet veren hastane yenilikleri de uygulamaya devam ediyor. Daha önce yapılan uygulamada yeşil kartlı hastalar Devlet Hastaneleri’nden sevk alarak hastaneden hizmet alabiliyordu. Yeni dönemde ise vatandaşlar hastaneye direkt gelerek hizmet almaya başladı.

 


Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:


“Kalite standartları gereği bir çok konuda kendini kanıtlamış olan PAÜ Hastaneleri, Denizli’de sağlık hizmeti verilen nüfus yaklaşık 1,5 milyon, çevre illerden gelenlerle birlikte 2 milyon kişiye, toplamda ise yaklaşık 3,5 milyon nüfusa sağlık hizmeti sunmaktadır. Hastanemiz 57 anabilim ve bilim dalı, 50 İdari Birim, 10 farklı blokta tescilli 800 yatak kapasitesi, 85 adet poliklinik, 29 adet klinik, 9 adet yoğun bakım ünitesi, 21 adet ameliyathane ve ayaktan tetkik ve tedavi üniteleri ile Denizli ve civar illere sağlık hizmeti sunmaktadır. PAÜ Hastanesi hastalarımıza her konuda yardımcı olmaya devam ederek hastanemizde işitme engelli hastalarımıza uzman kadromuz tedavi boyunca yardımcı olmaktadır. Hastanemiz danışmaya başvuran işitme engelli hastalarımız ‘işaret dili öğretici ve tercüman eğitimi’ belgesine sahip olan personellerimiz tarafından hastalarımıza her konuda yardımcı olmaktadırlar. Bu vesile ile tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar sağlıklı günler dileriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.