Paü’de ‘Denizli 2. El Sanatları Kongresi’ Başladı

DENİZLİ 04.05.2018 - 11:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Paü’de ‘Denizli 2. El Sanatları Kongresi’ Başladı

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler MYO (DTBMYO), Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli El Sanatları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen, Denizli’ye ait geleneksel el sanatları kültürünün ve zanaatkârlığının yaşatılmasının yanında, gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı Denizli 2. El Sanatları Kongresi PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.   Bu yıl ikincisi düzenlenen kongrenin açılış törenine; PAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Arzu Yaren başta olmak üzere; DTBMYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Odabaşoğlu, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Melek Sözkesen, Denizli El Sanatları Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Habibe Kahvecioğlu Sarı, dekanlar, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenler ve öğrenciler katıldı.     Kongrenin açılış konuşmalarından ilkini yapan Pamukkale Üniversitesi DTBMYO Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara yaptı. Prof. Dr. Velittin Kalınkara, Denizli’de kongre katılımcılarını ikinci kez ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kongreden elde edilen sonuçların Denizli’nin geleneksel el sanatlarının yaşatılması konusunda Denizli kültürüne ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.     Açılış konuşmalarından ikincisini ise Denizli El Sanatları Başkanı PAÜ Dr. Öğr. Üyesi Habibe Kahvecioğlu Sarı yaptı. Derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Sarı, üç gün sürecek kongrenin gerçekleştirilecek kongrede geleneksel el sanatları adına verimli sonuçlar elde edilmesi temenni etti.     Açılışta konuşma yapan DTBMYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Odabaşoğlu, Türk El Sanatları’nın Anadolu coğrafyasına ait binlerce yıllık bir kültürel miras olduğuna değinirken, toplumumuzu maziye bağlayan köprülerden biri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Odabaşoğlu, toplum olarak varlığımızın sürdürülebilmesi ve bu kültürü gelecek kuşaklara aktarımı konusunda el sanatlarının önemli bir yapı taşı olduğunu ifade ederken, kongreye katılan akademisyenlere ve tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.    

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler MYO (DTBMYO), Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli El Sanatları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen, Denizli’ye ait geleneksel el sanatları kültürünün ve zanaatkârlığının yaşatılmasının yanında, gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı Denizli 2. El Sanatları Kongresi PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen kongrenin açılış törenine; PAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Arzu Yaren başta olmak üzere; DTBMYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Odabaşoğlu, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Melek Sözkesen, Denizli El Sanatları Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Habibe Kahvecioğlu Sarı, dekanlar, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Kongrenin açılış konuşmalarından ilkini yapan Pamukkale Üniversitesi DTBMYO Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara yaptı. Prof. Dr. Velittin Kalınkara, Denizli’de kongre katılımcılarını ikinci kez ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kongreden elde edilen sonuçların Denizli’nin geleneksel el sanatlarının yaşatılması konusunda Denizli kültürüne ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

 

 

Açılış konuşmalarından ikincisini ise Denizli El Sanatları Başkanı PAÜ Dr. Öğr. Üyesi Habibe Kahvecioğlu Sarı yaptı. Derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Sarı, üç gün sürecek kongrenin gerçekleştirilecek kongrede geleneksel el sanatları adına verimli sonuçlar elde edilmesi temenni etti.

 

 

Açılışta konuşma yapan DTBMYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Odabaşoğlu, Türk El Sanatları’nın Anadolu coğrafyasına ait binlerce yıllık bir kültürel miras olduğuna değinirken, toplumumuzu maziye bağlayan köprülerden biri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Odabaşoğlu, toplum olarak varlığımızın sürdürülebilmesi ve bu kültürü gelecek kuşaklara aktarımı konusunda el sanatlarının önemli bir yapı taşı olduğunu ifade ederken, kongreye katılan akademisyenlere ve tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.