Sağanak yağmur Çıntar Mantarının müşterisini arttırdı

YAŞAM 13.10.2018 - 11:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Sağanak yağmur Çıntar Mantarının müşterisini arttırdı

    Denizli'nin Çameli  İlçesi'nde yağan yağmurların ardından ortaya çıkan ve kilosu 40 ile 60 lira arasında alıcı bulan Çıntarları toplamak için yüzlerce insan, dağlık bölgelerde Çıntar avına çıktı.Mantarın fiyatını duyanlar işi gücü bırakıp, çıntar toplamaya başladı.   Kilosu etten bile pahalı olan pazarlarda fiyatı 60 TL'ye kadar çıkan Çıntar yöre ve bölge halkının geçim kaynağı oldu. Öyleki kilosunun fiyatını duyan yüzlerce insan Çameli'nin dağlık bölgelerinde Çintar topluyor. Çintarları toplayan vatandaşlar ilçenin merkezinde kurulan pazaryerleri ve alıcılara bu çıntarları satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar.     Bu Çıntar toplayıcıların arasında kadın erkek, karı koca ve çocuklarıyla birlikte gelen ailelerde yer alıyor. Ormanlık alanlardan çıntarı toplayarak pazara satmak için getiren Çıntar toplayıcıları  " Çıntar'ın kilosu bu yıl 60 liradan başladı. Satışlarımız iyi. Bu mantar, sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır" dedi.     Çıntar Çamelilerin ve bölgede yaşayanların da geçim kaynağına dönüştü. Hatta öyleki sadece Çameliler değil çevre ilçeler ve illerden Çıntar toplamaya gelenler bile var.    

 

 

Denizli'nin Çameli  İlçesi'nde yağan yağmurların ardından ortaya çıkan ve kilosu 40 ile 60 lira arasında alıcı bulan Çıntarları toplamak için yüzlerce insan, dağlık bölgelerde Çıntar avına çıktı.Mantarın fiyatını duyanlar işi gücü bırakıp, çıntar toplamaya başladı.

 

Kilosu etten bile pahalı olan pazarlarda fiyatı 60 TL'ye kadar çıkan Çıntar yöre ve bölge halkının geçim kaynağı oldu. Öyleki kilosunun fiyatını duyan yüzlerce insan Çameli'nin dağlık bölgelerinde Çintar topluyor.

Çintarları toplayan vatandaşlar ilçenin merkezinde kurulan pazaryerleri ve alıcılara bu çıntarları satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

 

 

Bu Çıntar toplayıcıların arasında kadın erkek, karı koca ve çocuklarıyla birlikte gelen ailelerde yer alıyor.

Ormanlık alanlardan çıntarı toplayarak pazara satmak için getiren Çıntar toplayıcıları  " Çıntar'ın kilosu bu yıl 60 liradan başladı. Satışlarımız iyi. Bu mantar, sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır" dedi.

 

 

Çıntar Çamelilerin ve bölgede yaşayanların da geçim kaynağına dönüştü. Hatta öyleki sadece Çameliler değil çevre ilçeler ve illerden Çıntar toplamaya gelenler bile var.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.