Sanayi Üretiminde Düşüş Ev Tekstilcilerini Tedirgin Etti

EKONOMİ 09.11.2016 - 09:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sanayi Üretiminde Düşüş Ev Tekstilcilerini Tedirgin Etti

denizli haber / denizli 20 haber / Sanayi Üretiminde Düşüş Ev Tekstilcilerini Tedirgin Etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Eylül ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı.   Açıklanan verilere göre, Sanayi üretimi eylül ayında yüzde 3,8 düşüş yaşadı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.1 düşüş gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre imalat sanayi sektörü endeksi %3,7 azaldı. Sanayi üretiminde beklenti; aylık yüzde 1.4, yıllık yüzde 2.6 artıştı. Ağustos'ta yüzde 9.4 olan aylık sanayi üretimi artışı ise yüzde 8.8'e revize edildi.   Mobilya üretiminde düşüş, ev tekstilcilerini tedirgin etti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek azalış mobilya imalatında gerçekleşti.İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış %20,4 ile mobilya imalatında gerçekleşti.    Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Sami Aydın, konu ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede “ Sanayi üretim istatistiklerinin düşük çıkması ve de özellikle ev tekstilini çok yakından ilgilendiren, mobilya imalatında yaşanan % 20.4 azalma, gelecek aylar için sektörümüzde tedirginlik yaratmıştır. İç piyasada canlanma getirecek önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesinde fayda görüyoruz. Özelliklede döşemelik kumaş üreticilerini tehdit eden ve üretimi durma noktasına getiren Çin menşeli döşemelik kumaş ithalatına karşı önlem alınmasının, sektörümüze ivme kazandıracağını düşünüyoruz. ” dedi.   
denizli haber / denizli 20 haber / Sanayi Üretiminde Düşüş Ev Tekstilcilerini Tedirgin Etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Eylül ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı.

 

Açıklanan verilere göre, Sanayi üretimi eylül ayında yüzde 3,8 düşüş yaşadı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.1 düşüş gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre imalat sanayi sektörü endeksi %3,7 azaldı. Sanayi üretiminde beklenti; aylık yüzde 1.4, yıllık yüzde 2.6 artıştı. Ağustos'ta yüzde 9.4 olan aylık sanayi üretimi artışı ise yüzde 8.8'e revize edildi.

 

Mobilya üretiminde düşüş, ev tekstilcilerini tedirgin etti

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek azalış mobilya imalatında gerçekleşti.İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış %20,4 ile mobilya imalatında gerçekleşti. 

 

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Sami Aydın, konu ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede “ Sanayi üretim istatistiklerinin düşük çıkması ve de özellikle ev tekstilini çok yakından ilgilendiren, mobilya imalatında yaşanan % 20.4 azalma, gelecek aylar için sektörümüzde tedirginlik yaratmıştır. İç piyasada canlanma getirecek önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesinde fayda görüyoruz. Özelliklede döşemelik kumaş üreticilerini tehdit eden ve üretimi durma noktasına getiren Çin menşeli döşemelik kumaş ithalatına karşı önlem alınmasının, sektörümüze ivme kazandıracağını düşünüyoruz. ” dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.