Şevkan: "Dalaman Çayı İçin Gerekli Katkıyı Sağlarız"

DENİZLİ 02.12.2016 - 07:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Şevkan: "Dalaman Çayı İçin Gerekli Katkıyı Sağlarız"

Şevkan: "Dalaman Çayı İçin Gerekli Katkıyı Sağlarız" / denizli haber / denizli 20 haber

Acıpayam'lı Dernekler Birliği Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'a ziyaret ederek Dalaman Çayını masaya yatırdı ve yapılması gerekenler tartışıldı.   Belediye Başkanı Şevkan’ı makamında ziyaret eden dernek başkanları Acıpayam’ın can damarı konumundaki Dalaman Çayı konusu gündemin ilk maddesiydi.   Dalaman çayının ölme noktasına geldiği ve bunun nedenleri ile yapılması gerekenler konusu görüşülen toplantıda herkes fikrini beyan etti.   ŞEVKAN GEREKLİ KATKIYI SAĞLARIZ Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Dernekler Birliğinin değindiği konunun hassasiyetini dile getirdi ve Acıpayam Belediyesi olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirtti. Acıpayam’ın kanalizasyonunun da Dalaman çayını kirlettiğini kabul etti ve Acıpayam’ın arıtma tesisinin yapılması için ihalesinin yapıldığını ifade ederek 2017 yılında faaliyete geçeceğini söyledi.   ARAŞTIRALIM Özellikle Serinhisar’dan kanalizasyonun Acıpayam ovasına aktığını dile getirilmesinin ardından Başkan Şevkan, anılan bölgede gerekli çabayı harcadıklarını, en kısa zamanda Serinhisar bölgesinden kirletilen noktaları inceleyeceğini ve hatta Serinhisar’daki arıtma tesisini incelemeye gideceğini aktardı. Dalaman çayının kirlenmesinin önüne geçmek için çeşitli fikirlerin öne sürüldüğü toplantıda zaman zaman bu tür toplantıların yapılması ve Dalaman çayının kirlenme noktalarının tespit edilmesi ve sebep olanlara gereken yaptırımların uygulanması prensibi benimsendi.   BÜYÜKŞEHİR’E İLETİLECEK Öte yandan Dalaman Çayının kirlilikten kurtarılması için Dernekler Birliği ve Acıpayam Belediyesi ortak hareket ederek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a bir ziyaret gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla gerekli girişimlerin yapılması istendi.   Yine konuklar tarafından Acıpayam’a bağlı Akşar mahallesinde bulunan ve sık sık kazaların meydana geldiği köprü konusu gündeme geldi. Köprünün ortasında bulunan demir korkulukların kazalara sebebiyet verdiği ve bu olumsuzluğun bir an önce çözüme kavuşturulması için Denizli Büyükşehir Belediyesinden yardım istenecek.    
Şevkan: "Dalaman Çayı İçin Gerekli Katkıyı Sağlarız" / denizli haber / denizli 20 haber

Acıpayam'lı Dernekler Birliği Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'a ziyaret ederek Dalaman Çayını masaya yatırdı ve yapılması gerekenler tartışıldı.

 

Belediye Başkanı Şevkan’ı makamında ziyaret eden dernek başkanları Acıpayam’ın can damarı konumundaki Dalaman Çayı konusu gündemin ilk maddesiydi.

 

Dalaman çayının ölme noktasına geldiği ve bunun nedenleri ile yapılması gerekenler konusu görüşülen toplantıda herkes fikrini beyan etti.

 

ŞEVKAN GEREKLİ KATKIYI SAĞLARIZ

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Dernekler Birliğinin değindiği konunun hassasiyetini dile getirdi ve Acıpayam Belediyesi olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Acıpayam’ın kanalizasyonunun da Dalaman çayını kirlettiğini kabul etti ve Acıpayam’ın arıtma tesisinin yapılması için ihalesinin yapıldığını ifade ederek 2017 yılında faaliyete geçeceğini söyledi.

 

ARAŞTIRALIM

Özellikle Serinhisar’dan kanalizasyonun Acıpayam ovasına aktığını dile getirilmesinin ardından Başkan Şevkan, anılan bölgede gerekli çabayı harcadıklarını, en kısa zamanda Serinhisar bölgesinden kirletilen noktaları inceleyeceğini ve hatta Serinhisar’daki arıtma tesisini incelemeye gideceğini aktardı.

Dalaman çayının kirlenmesinin önüne geçmek için çeşitli fikirlerin öne sürüldüğü toplantıda zaman zaman bu tür toplantıların yapılması ve Dalaman çayının kirlenme noktalarının tespit edilmesi ve sebep olanlara gereken yaptırımların uygulanması prensibi benimsendi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E İLETİLECEK

Öte yandan Dalaman Çayının kirlilikten kurtarılması için Dernekler Birliği ve Acıpayam Belediyesi ortak hareket ederek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a bir ziyaret gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla gerekli girişimlerin yapılması istendi.

 

Yine konuklar tarafından Acıpayam’a bağlı Akşar mahallesinde bulunan ve sık sık kazaların meydana geldiği köprü konusu gündeme geldi. Köprünün ortasında bulunan demir korkulukların kazalara sebebiyet verdiği ve bu olumsuzluğun bir an önce çözüme kavuşturulması için Denizli Büyükşehir Belediyesinden yardım istenecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.