Süleyman Karadeniz Dünya Şampiyonu oldu

SPOR 17.02.2020 - 09:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Süleyman Karadeniz Dünya Şampiyonu oldu

Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonasında mücadele eden Çivrilli Milli Güreşçi Süleyman Karadeniz yarı finalde Gürcü sporcuyu yenerek finale yükseldi. Finalde serbest stil 92 kiloda mücadele eden milli güreşçi Süleyman Karadeniz, İsviçreli rakibi Samuel Scherrer’i mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu   Şampiyon milli güreşçi, "Türkiye'ye armağan ediyorum. Bu madalyayı, özellikle Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere, Van’da çığ altında kalanlara ve Suriye’deki şehitlerimizin ailelerine armağan ediyorum. Onların yüreklerine bir nebze de olsa su serpmiş olmak istiyorum." dedi.   Müsabakaya da değinen Süleyman Karadeniz, "Biraz güçlü bir rakiple güreştim. Üst tarafı biraz daha güçlüydü bana göre. O yüzden pek tekli oyuna giriş yapamadım." ifadelerini kullandı.   Madalya kazandığı için mutlu olduğunu belirten milli güreşçi, "İlk madalyam altın olduğu için daha çok mutluyum. Hedefim olimpiyatlarda da madalya almak ve olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında madalya almak. " diye konuştu.   Süleyman Karadeniz, şunları kaydetti: "Spora destek olan Cumhurbaşkanı'mız, Spor Bakanı'mız, Güreş Federasyonu Başkanı'mız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'a sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum."  

Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonasında mücadele eden Çivrilli Milli Güreşçi Süleyman Karadeniz yarı finalde Gürcü sporcuyu yenerek finale yükseldi. Finalde serbest stil 92 kiloda mücadele eden milli güreşçi Süleyman Karadeniz, İsviçreli rakibi Samuel Scherrer’i mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

 

Şampiyon milli güreşçi, "Türkiye'ye armağan ediyorum. Bu madalyayı, özellikle Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere, Van’da çığ altında kalanlara ve Suriye’deki şehitlerimizin ailelerine armağan ediyorum. Onların yüreklerine bir nebze de olsa su serpmiş olmak istiyorum." dedi.

 

Müsabakaya da değinen Süleyman Karadeniz, "Biraz güçlü bir rakiple güreştim. Üst tarafı biraz daha güçlüydü bana göre. O yüzden pek tekli oyuna giriş yapamadım." ifadelerini kullandı.

 

Madalya kazandığı için mutlu olduğunu belirten milli güreşçi, "İlk madalyam altın olduğu için daha çok mutluyum. Hedefim olimpiyatlarda da madalya almak ve olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında madalya almak. " diye konuştu.

 

Süleyman Karadeniz, şunları kaydetti:

"Spora destek olan Cumhurbaşkanı'mız, Spor Bakanı'mız, Güreş Federasyonu Başkanı'mız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'a sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.