Vaiz Verim, "Mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatmaya çağırıyoruz"

DENİZLİ 02.08.2019 - 17:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Vaiz Verim, "Mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatmaya çağırıyoruz"

Denizli İl Müftülüğü Vaizi Osman Verim,  yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde yürütülen 'Vekaletle Kurban Bağışı Organizasyonu’ tanıtımı çerçevesinde, Organize Sanayi Camii'nde cemaati bilgilendirmek için sunum vaaz icra etti.   Kurban ibadetinin tarihine bakıldığında Kur’an-ı Kerim'de ayrıntısı verilmeksizin Hz. Âdem (as)'in iki oğlunun Allah’a kurban takdim ettiklerinden söz edildiğini ifade eden Vaiz Osman Verim, "Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı içerisinde barındırması bakımından da önemlidir. Kur'an-ı Kerim bizlere ilâhî dinlerin hepsinde kurban ibadetinin bulunduğunu bildiriyor. Kurban Allah'a kulluk görevini ifa etmenin yanında, diğer ibadetlerde olduğu gibi pek çok toplumsal faydalar da sağlar.  Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Bunu yaparken de kestiği hayvanın etini en yakınlarından başlayarak ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak suretiyle kardeşlik ruhunu canlı tutmuş ve perçinlemiş olur. Kur’an-ı Kerim’de kurbanın kan ve etinin değil kesenlerin dinî duyarlılık ve takvâlarının Allah’a ulaşacağı belirtilmiştir. " dedi.     Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde yürütülen 'Vekaletle Kurban Bağışı Organizasyonu’n devam ettiğini söyleyen Vaiz Verim konuşmasını şöyle sürdürdü; "Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde 27 yıldır hayırseverlerimizin teveccühü ile vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. Âlicenap milletimizin vakfımıza ibadet şuuru ile emanet ettikleri 'vacip, nafile, adak ve akika  kurbanlarını' İslami usullere uygun şekilde kesilerek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarında, savaş ve afet bölgelerine, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlenmiştir. Kampanyamız 10 Ağustos’ta sona erecektir. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız,  www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalara aracılığıyla vekâlet yoluyla kurban kampanyasına katılabilirler. Bu hayır kervanına tüm halkımızı destek olmaya, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatmaya çağırıyoruz."  

Denizli İl Müftülüğü Vaizi Osman Verim,  yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde yürütülen 'Vekaletle Kurban Bağışı Organizasyonu’ tanıtımı çerçevesinde, Organize Sanayi Camii'nde cemaati bilgilendirmek için sunum vaaz icra etti.

 

Kurban ibadetinin tarihine bakıldığında Kur’an-ı Kerim'de ayrıntısı verilmeksizin Hz. Âdem (as)'in iki oğlunun Allah’a kurban takdim ettiklerinden söz edildiğini ifade eden Vaiz Osman Verim, "Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı içerisinde barındırması bakımından da önemlidir. Kur'an-ı Kerim bizlere ilâhî dinlerin hepsinde kurban ibadetinin bulunduğunu bildiriyor. Kurban Allah'a kulluk görevini ifa etmenin yanında, diğer ibadetlerde olduğu gibi pek çok toplumsal faydalar da sağlar.  Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Bunu yaparken de kestiği hayvanın etini en yakınlarından başlayarak ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak suretiyle kardeşlik ruhunu canlı tutmuş ve perçinlemiş olur. Kur’an-ı Kerim’de kurbanın kan ve etinin değil kesenlerin dinî duyarlılık ve takvâlarının Allah’a ulaşacağı belirtilmiştir. " dedi.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde yürütülen 'Vekaletle Kurban Bağışı Organizasyonu’n devam ettiğini söyleyen Vaiz Verim konuşmasını şöyle sürdürdü; "Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde 27 yıldır hayırseverlerimizin teveccühü ile vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. Âlicenap milletimizin vakfımıza ibadet şuuru ile emanet ettikleri 'vacip, nafile, adak ve akika  kurbanlarını' İslami usullere uygun şekilde kesilerek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarında, savaş ve afet bölgelerine, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlenmiştir. Kampanyamız 10 Ağustos’ta sona erecektir. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız,  www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalara aracılığıyla vekâlet yoluyla kurban kampanyasına katılabilirler. Bu hayır kervanına tüm halkımızı destek olmaya, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatmaya çağırıyoruz."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.