Çameli’nde Alabalık Yetiştiriciliği Sertifika Töreni Düzenlendi

DENİZLİ 11.08.2017 - 18:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli’nde Alabalık Yetiştiriciliği Sertifika Töreni Düzenlendi

Çameli İlçesinde Alabalık Yetiştiriciliği kursunu tamamlayan kadın yetiştiricilere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Çameli İlçesinde Alabalık Yetiştiriciliği kursunu tamamlayan kadın yetiştiricilere yönelik sertifika töreni düzenlendi. Çameli İlçesi Belediye Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan,İdare Amirleri, STK temsilcileri, Kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Yılmaz Erkaya “İl Müdürlüğümüzün çalışma alanı içinde 118 adet gökkuşağı alabalığı tesisi ve ilimizden AB ülkelerine balık ihracatı yapan 2 adet su ürünleri işleme tesisi bulunmaktadır. Bu işletmelerin 90’ını yıllık 0-31 ton arasında üretim yapan küçük ölçekli aile işletmeleri oluşturmaktadır. Bu işletmelerde yıllık üretim miktarı 4.000 ton olup, kadınlar da üretimde yer almaktadır. İlimiz işletmelerinin 101 adedi Çameli ilçesinde bulunmaktadır. Su ürünleri işletmelerimizin 86 si Çameli ilçemizde yer almakta ve toplam üretimin 44 ünü bünyesinde barındırmaktadır. Çameli İlçemizdeki işletmelerimizin sayısal olarak fazla, üretimlerinin ise düşük olmasının nedeni, işletme büyüklüklerinin küçük ve aile işletmesi şeklinde çalışan işletmeler olmasından kaynaklanmaktadır. Bu ilçede yaşayan ailelerin ana geçim kaynaklarından biri gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliğidir. Kadın yetiştiricilerimizin bilgi-bilinç düzeyleri arttırılmasının hedeflendiği bu proje ile üretim artışını sağlayarak aile ekonomisine daha etkin katkıda bulunacaklar ve bulundukları çevreye, ilimize ve ülkemize örnek olacaklardır. Eğitimlerini tamamlayarak belgelerini alan tüm alabalık yetiştiricisi kadınlarımızı tebrik eder, Denizli’mize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen ve Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüile Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında kursiyerlere; Alabalık Yetiştiriciliği, Alabalık Hastalıkları, İşletme Yönetimi, Atık ve Çevre Yönetimi konularında eğitimler verildi.
Çameli İlçesinde Alabalık Yetiştiriciliği kursunu tamamlayan kadın yetiştiricilere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Çameli İlçesinde Alabalık Yetiştiriciliği kursunu tamamlayan kadın yetiştiricilere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Çameli İlçesi Belediye Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan,İdare Amirleri, STK temsilcileri, Kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Yılmaz Erkaya “İl Müdürlüğümüzün çalışma alanı içinde 118 adet gökkuşağı alabalığı tesisi ve ilimizden AB ülkelerine balık ihracatı yapan 2 adet su ürünleri işleme tesisi bulunmaktadır. Bu işletmelerin 90’ını yıllık 0-31 ton arasında üretim yapan küçük ölçekli aile işletmeleri oluşturmaktadır. Bu işletmelerde yıllık üretim miktarı 4.000 ton olup, kadınlar da üretimde yer almaktadır.

İlimiz işletmelerinin 101 adedi Çameli ilçesinde bulunmaktadır. Su ürünleri işletmelerimizin 86 si Çameli ilçemizde yer almakta ve toplam üretimin 44 ünü bünyesinde barındırmaktadır. Çameli İlçemizdeki işletmelerimizin sayısal olarak fazla, üretimlerinin ise düşük olmasının nedeni, işletme büyüklüklerinin küçük ve aile işletmesi şeklinde çalışan işletmeler olmasından kaynaklanmaktadır. Bu ilçede yaşayan ailelerin ana geçim kaynaklarından biri gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliğidir.

Kadın yetiştiricilerimizin bilgi-bilinç düzeyleri arttırılmasının hedeflendiği bu proje ile üretim artışını sağlayarak aile ekonomisine daha etkin katkıda bulunacaklar ve bulundukları çevreye, ilimize ve ülkemize örnek olacaklardır.

Eğitimlerini tamamlayarak belgelerini alan tüm alabalık yetiştiricisi kadınlarımızı tebrik eder, Denizli’mize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen ve Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüile Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında kursiyerlere; Alabalık Yetiştiriciliği, Alabalık Hastalıkları, İşletme Yönetimi, Atık ve Çevre Yönetimi konularında eğitimler verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.